Σε κλοιό καύσωνα η χώρα – Δείτε πού έδειξε 47 βαθμούς το θερμόμετρο στην Αθήνα

Must Read

Ιστορικές διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει ο καύσωνας που πλήττει την χώρα αυτές τις ημέρες, αφού οι ειδικοί κάνουν λόγο για φαινόμενο που φέρνει στην μνήμη εκείνο του 1987, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει ήδη εκδώσει έκτακτο δελτίο καιρού.

Ενδεικτικό των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν είναι το γεγονός ότι νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, το θερμόμετρο έδειξε 47 βαθμούς στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή των δικαστηρίων στην Ευελπίδων.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μέγιστες θερμοκρασίες της τάξης των 42-44 βαθμών Κελσίου αναμένονται και την Κυριακή 01/08, ενώ περαιτέρω αισθητή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία τη νέα εβδομάδα.

Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επικινδυνο καιρικό φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασιακό εύρος (διαφορά μέγιστης – ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό. Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.

Παράλληλα, καθώς το κύμα καύσωνα επιμένει, ιδιαίτερα θερμά καθίστανται τα αστικά κέντρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, τόσο λόγω της μεγάλης θερμοχωρητικότητας των υλικών όσο και λόγω του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας. Οι υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες οδηγούν στην αύξηση του αισθήματος δυσφορίας, προκαλώντας δυσμενείς συνθήκες για τους κατοίκους.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι ελάχιστες θερμοκρασίες για την Κυριακή 01/08, με τη θερμοκρασία εντός του αστικού ιστού της Αθήνας να διατηρείται στα επίπεδα των 30-32 βαθμών Κελσίου.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This