Μαστίγιο και καρότο από την «Handelsblatt» για τον Μητσοτάκη

Must Read

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν τα γερμανικά Μ.Μ.Ε στα τεκταινόμενα της χώρας μας, πράγμα που συνέβαινε και εξακολουθεί να συμβαίνει καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης. Αυτό που τους ενδιαφέρει, βέβαια, είναι -κατά κύριο λόγο- η οικονομία. Σε νέο της άρθρο με τίτλο «Τα φιλόδοξα σχέδια Μητσοτάκη», λοιπόν, η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» αναφέρεται στο έργο του Ελληνικού, που δεν προχώρησε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανάκαμψη της οικονομίας.

«Μια από τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό, την οποία τορπίλισε και παρεμπόδισε συστηματικά η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Το κλείσιμο αυτού του σημαντικού επενδυτικού κεφαλαίου είναι η πρώτη μεγάλη πρόκληση της νέας κυβέρνησης. Η δεύτερη είναι ο περιορισμός των δημοσίων δαπανών και η τρίτη τα κόκκινα δάνεια».

Σύμφωνα με το άρθρο, «ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι ένα από τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Το 45,2% των απαιτήσεων των ελληνικών τραπεζών είτε δεν εξυπηρετούνται, είτε κινδυνεύει η εξυπηρέτησή τους. Ο υπ. Οικονομικών θα πρέπει τώρα να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο για τον περιορισμό των κόκκινων δανείων που ανέβαλε συνεχώς ο προκάτοχός του, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η εξυγίανση των τραπεζών είναι το κλειδί για την ανάπτυξη».

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This