«Έχουμε μπροστά μας έξι δύσκολους μήνες και γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία και τον κάθε Έλληνα πολίτη, να ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία, και το 2021 ελπίζω ότι θα έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας αυτή την κρίση» είπε ο πρωθυπουργός προτού αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη, όπου παρέμεινε επί οκτώ ώρες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επαφές με όλους τους βουλευτές στη Θεσσαλονίκη και με παραγωγικούς φορείς, αλλά στις δηλώσεις του χαρακτήρισε «γλυκόπικρη» την επίσκεψη στην πόλη, καθώς εν μέσω μιας δύσκολης χρονιάς προηγήθηκε η ματαίωση της 85ης ΔΕΘ.
Τόνισε ακόμη: «Το 2020 είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά. Δεν κρύψαμε τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας. Μιλήσαμε για τις επιπτώσεις μιας πρωτοφανούς, παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία. Αυτό όμως που είναι σίγουρο είναι ότι δεν καθίσαμε με σταυρωμένα τα χέρια. Έχουμε πει πολλές φορές ότι έχουμε φυλάξει εφεδρείες και πολεμοφόδια για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία στο δύσκολο φθινόπωρο, στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται».
Ο ίδιος αναφερόμενος στο πρόγραμμά του κατά το φόρουμ είπε ακόμα ότι στην ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς θα παρουσιάσει το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης για τους επόμενους 12 μήνες, θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, αλλά ταυτόχρονα θα μιλήσει και σε μια ειδική εκδήλωση για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, για όσα έχει κάνει και όσα θα κάνει, καθώς και για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που αφορούν στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά τη Θεσσαλονίκη.
Νωρίτερα είχε συναντηθεί με τους βουλευτές Θεσσαλονίκης, που φορούσαν όλοι μάσκες, και πέταξε την ατάκα: «Όταν φοράμε όλοι τις μάσκες, είναι αποτελεσματικές».
Στη συζήτηση τέθηκαν τα θέματα του ΟΑΣΘ, του μετρό, της ανάπλασης ΔΕΘ, της Νέας Τούμπας και των στρατοπέδων στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο βουλευτής Στράτος Σιμόπουλος.
Με τη σειρά του ο Κώστας Γκιουλέκας έκανε λόγο για μια πλήρη ενημέρωση από τον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι τους ενημέρωσε πέρα από τα θέματα της Βόρειας Ελλάδας και για τα θέματα επικαιρότητας και άμυνας, όπως η κρίση με την Τουρκία.
Στην ενημέρωση συζητήθηκαν ακόμα και τα μέτρα στήριξης της απασχόλησης και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, όπως τόνισε η Άννα Ευθυμίου, η οποία έθεσε στον πρωθυπουργό εργασιακά ζητήματα, καταθέτοντας και προτάσεις.
«Μεγάλα έργα υποδομών της Θεσσαλονίκης έχουν δρομολογηθεί, χρειαζόμαστε όμως και γρήγορες νίκες, ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη» ανέφερε ο Δημήτρης Κούβελας, ενώ από την πλευρά της η Έλενα Ράπτη κατέθεσε προτάσεις για την αντιμετώπιση της αύξησης κρουσμάτων κακοποίησης παιδιών μέσα στην πανδημία.
«Θα έχω την ευκαιρία το επόμενο Σάββατο να μιλήσω πιο αναλυτικά για το τι έχουμε κάνει και κυρίως τι θα κάνουμε από δω και πέρα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.