RAP Typhoon, πατάει νάρκη και αντέχει… Το νεοαποκτηθέν θωρακισμένο όχημα στη διάθεση της ΕΚΑΜ, ήρθε να καλύψει ακόμη μεγαλύτερο εύρος επιχειρήσεων και να ενισχύσει τον εξοπλισμό της Μονάδας. Ένα έχει διατεθεί για την Αθήνα κι ένα για τη Θεσσαλονίκη. Η επιβλητικότητα του συγκεκριμένου οχήματος είναι πέρα από λέξεις. Είναι ίσως πέρα και από φωτογραφίες. Αρκεί να το δεις μπροστά σου, που αν δεν είναι για φωτογραφία σίγουρα δε θες να το δεις. Ή μάλλον, εύχεσαι να μην είσαι από τη λάθος πλευρά. Είναι πολυειπωμένο πως το μέγεθος μετράει. Και είναι μία από τις ισχύουσες εδώ αλήθειες. Όταν δεις αυτό το μαύρο «θηρίο» να κινείται, δε σου κόβεται απλά η ανάσα, η ροή σκέψης, η όποια έννοια κλίμακας όπως την ξέρεις, σου κόβεται ο ήλιος. Και σίγουρα δεν έχεις πιο πέρα να πας. Γι’ αυτό καλύτερα αυτό το θηρίο, να κάνει βόλτες στην αυλή του και να μη βγει στο δρόμο.
Φωτογραφίες: Alexandra Charmpali (www.alexandracharmpali.com)
Δεν είναι η πρώτη φορά που ανηφορίζουμε στο κέντρο εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Στο γραφείο του Διοικητή, κ. Πέτρου Τζεφεράκου, η φιλοξενία είναι πάντα γενναιόδωρη, σε ανάλογη πληθωρικότητα με τη σεμνότητα. Σταθερή αντίφαση, αλλά αληθινή. Όσο πιο σπουδαίοι κάποιοι τελικά τόσο πιο ταπεινοί. Όχι γιατί το λέει το μόττο της Μονάδας: «Ταπεινός σα μοναχός, αθόρυβος σα φίδι, μαχητής, σαν πάνθηρας», αλλά γιατί έτσι είναι.
Οι χειραψίες λείπουν, οι αποστάσεις μεγαλώνουν, πρώτες καλοκαιρινές μέρες εκτός εγκλεισμού και για κείνους εκεί, τους ανθρώπους με τα μαύρα, τα νέα, οι εξελίξεις έχουν πολλές ακτινωτές αναπτύξεις.
Γιατί βρεθήκαμε εκεί, επισκέπτες της πρώτης μετα-κορωνοϊού περιόδου, σε μια φάση που μιλώντας για αντιμετώπιση εχθρού, ο συνειρμός οδηγεί σε μια μάσκα κι ένα λίτρο αντισηπτικό; Γιατί ενώ εμείς ήσυχοι παλεύαμε τις προσωπικές επιχειρήσεις αυτογνωσίας μας σε πολλά ή λίγα τετραγωνικά καραντίνας, στην ΕΚΑΜ άλλαξαν δύο πράγματα. Αποκτήθηκαν δυο υπερθωρακισμένα οχήματα και αναβαθμίστηκαν οι διαδικασίες στο περιβόητο σχολείο επιλογής, που φέρνει τους υποψηφίους ΕΚΑΜίτες αντιμέτωπους με την ετυμολογία της λέξης όριο σε κάθε της εκδοχή.
Με μετρημένες κουβέντες και πιο πολλά off the record ως συνήθως -τόσα που μόνο να φανταστεί κανείς μπορεί τι πραγματικά δε λέγεται αν έμενε ένα 24ωρο εκεί- η συζήτηση ξεκίνησε από την αξιακή της βάση. Να ξέρουμε σε ποια συνθήκη μιλάμε. Ο κ. Τζεφεράκος θέτει το μέτρο: «…Είναι επιβλητικό το θωρακισμένο. Το είδατε. Αλλά να κρατάμε το μέτρο, να παραμένουμε επαγγελματίες. Είμαστε άνθρωποι, εκτελούμε οδηγίες, σχεδιάζουμε επιχειρήσεις και τώρα το Typhoon ήρθε ως ένας σπουδαίος τεχνικός μηχανοκίνητος εξοπλισμός να καλύψει ανάγκες των επιχειρήσεων. Η πραγματικότητα είναι πάνω από όλα. Δεν μας το διέθεσε η πολιτεία για να πηγαίνουμε βόλτα, ούτε γιατί πάσχουμε από επιδειξιομανία. Μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ να περάσει έξω από την πύλη».
Με λακωνικότητα, που την έχει και στο αίμα του και ευγένεια ο κ. Διοικητής βεβαιώνεται πως ο πλουραλισμός της φωτογράφισης για το θέμα, τόσο του θωρακισμένου, όσο και των ανδρών του δεν υπονοεί λάθος πράγματα, δε δίνει λάθος εντυπώσεις, δεν είναι μια επιδειξιομανία που δε χρειάζεται ούτε κι επικροτείται.
«…Γι’αυτό και θεωρώ πως θα είμαι ευτυχής αν φύγω από τα καθήκοντά μου και το Typhoon δεν έχει βγει από τη φωλιά του. Σημαίνει πως η Αστυνομία έχει νικήσει διπλά», αναφέρει ο κ. Τζεφεράκος, συνεχίζοντας:
«Τώρα κάποιος θα έλεγε αφού τα λέτε τόσο ρόδινα γιατί το έχετε στη Μονάδα; Τα οχήματα αυτά για την ιστορία, όντας κατασχεμένα από το 2015, ήταν στη δικαιοδοσία του Ελληνικού κράτους αλλά δεν είχαν επιλυθεί διαδικαστικά προβλήματα ώστε να μπορεί να προχωρήσει η αξιοποίηση τους. Για να είμαι ειλικρινής, το σίγουρο είναι πως ήταν κρίμα να είναι αναξιοποίητα. Θέλω να είμαι πολύ σαφής εδώ, είναι μεγάλο το όφελος και η επιχειρησιακή επάρκεια με την απόκτησή τους, παρά το γεγονός ότι η Μονάδα διαθέτει και άλλα θωρακισμένα οχήματα, σίγουρα όχι όμως των ίδιων δυνατοτήτων. Μέχρι στιγμής η ΕΛΑΣ έχει 8 θωρακισμένα οχήματα ιδίου τύπου. Κάποιος ακούει 8 και κάνει μισό βήμα πίσω, όμως αυτά τα θηρία για να βγουν, προϋποτίθεται να έχει χτυπήσει συναγερμός για μια Κρίση ή όπως πολύ σωστά χρησιμοποιούνται κάποια από αυτά στη φύλαξη των συνόρων. Μια σοβαρή Κρίση. Μια Κρίση που δε μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση απλών συμβατικών οχημάτων. Χρειάζεται ευελιξία και μέσα στον σχεδιασμό των επιχειρήσεων, πολλές φορές οι δυνατότητες των οχημάτων είναι καθοριστικές στην επίτευξη της αποστολής και το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Κι εκεί που μπορείς να φτάσεις με ένα περιπολικό ή μια μηχανή δεν πας με το θηρίο και το αντίθετο. Σε ένα σχεδιασμό η ευελιξία είναι αναγκαία, ο πιο ευέλικτος προσαρμόζεται γρηγορότερα στο απρόβλεπτο και στη συνεχόμενη ροή κατά την εκτέλεση μιας αποστολής. Όταν δε μας είχε διατεθεί το Typhoon σχεδιάζαμε και εκπονούσαμε τις επιχειρήσεις με επιτυχία με το βέλτιστο δυναμικό των ανθρώπων και του εξοπλισμού που διαθέταμε μέχρι και πριν από αυτό. Τώρα το νέο όχημα έχει μπει στο πρόγραμμα εκπαίδευσης, ώστε να αποκτήσουν όλοι οι άντρες της μονάδας την απαραίτητη εξοικείωση και υπάρχει ως επιχειρησιακή δυνατότητα και εναλλακτική λύση στο σχεδιασμό των επιχειρήσεων. Δεν έχουμε ούτε το περιθώριο, ούτε την πρόθεση να μην υπηρετήσουμε μια επιχείρηση με το μάξιμουμ των μέσων, ανθρωπίνων και μη δυνάμεων μας, ώστε η αποστολή να εκτελείται επιτυχώς και πάντα με γνώμονα την προστασία της ζωής και της ασφάλειας του πολίτη που είναι ανώτερη όλων. Στο παρελθόν αν είχαμε το θωρακισμένο αυτό θα μας είχε βοηθήσει πολύ σε επιχειρήσεις που ήδη έχουν γίνει. Στη λεωφορειοπειρατεία στο Μαραθώνα λόγου χάρη. Και με τον Αλκέτ (Ριζάι) θα ήταν ευχής έργο να το είχαμε. Βέβαια πήγαμε με το μικρό θωρακισμένο σε εκείνη την αποστολή στο κάτω Σούλι… μικρό λέγοντας χάριν σύγκρισης.
Έχει τεράστια επίδραση στην ψυχολογία των ανδρών μας η επίγνωση της ετοιμότητας, διανοητικής, τεχνικής, σχεδιασμού, ικανοτήτων και εξοπλισμού και μέσων. Όπως έχει τεράστια επίπτωση εκ του αντιθέτου στην ψυχολογία του κακοποιού όλο αυτό».
Η φιλοσοφία του Θωρακισμένου είναι συμβατή με αυτό που ορίζεται ως Κρίση, πολύ απλά, πυροβολισμοί, ομηρία, εκτεταμένη ένοπλη βία. Προσφέρει τη δυνατότητα να μπορούμε να επέμβουμε με απόλυτη ασφάλεια. Μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο στο να καλυφθεί μια πολύ μικρή μόλις απόσταση για την απελευθέρωση ενός ομήρου. Πράγμα καθόλου μικρό. Συστημικά, όμως, με έναν τέτοιο Δούρειο Τεχνολογικό Ίππο είναι πως αλλάζει δυνητικά όλη η επιχείρηση. Μπορεί να σχεδιαστεί ευθεία επίθεση, μπορεί να πλησιάσεις στο ένα μέτρο, να απεγκλωβίσεις, να δώσεις κάλυψη, να ασκήσεις τεράστια πίεση στον κακοποιό μόνο δια της όψεως του.
Ο κ. Τζεφεράκος, συχνά το αποκαλεί αναγκαίο κακό. Στα δικά του έμπειρα μάτια οι συνθήκες που θα επιβάλουν στο Typhoon να βγει από τη φωλιά του είναι εικόνες που θα καθηλώσουν το πανελλήνιο στις ειδήσεις με αδρεναλίνη να τρέχει στα κόκκινα. Δεν το θέλει κανείς αυτό. Η θωράκισή του είναι η καλούμενη επιπέδου STANAG 4569 Level 2 κατά ΝΑΤΟ, που προσφέρει προστασία έναντι βολίδων φορητού οπλισμού. Το θηρίο πλην του οδηγού και του συνοδηγού μπορεί να μεταφέρει έως και 8 άτομα, δεν είναι γρήγορο αλλά πιάνει ταχύτητα για το εκτόπισμα του έως 100 χλμ. Βέβαια αν το δεις στο δρόμο η μόνη πρόθεση να το προσπεράσεις είναι για να σωθείς αν είσαι εκεί που δε θα έπρεπε. Το Typhoon έχει τεράστια αυτονομία και οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά εκτός από τη θωράκισή του είναι και στα τεχνολογικά καλούδια του.
Η φήμη της ΕΚΑΜ, είναι γνωστή τοις πάσι. Κάθε φόρα υπερπολλαπλάσιοι των επιτυχόντων δηλώνουν εθελοντικά να περάσουν από την πολύ απαιτητική της εκπαίδευση, να βγουν άριστοι από κάθε δοκιμασία σωματική, στρατηγική, εκπαιδευτική και κυρίως ψυχικής ισορροπίας και μετά γίνονται δεκτοί. Αυτοί οι λίγοι που φτάνουν μέχρι το τέλος. Στα πέρατα των όσων γνωρίζουν σχεδόν όλοι κόβονται. Προς το τέλος, μια μικρολεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Κι όμως, στο επόμενο σχολείο, πάλι θα είναι πάρα πολλοί αυτοί που δηλώνουν εθελοντές.
Τι έχει αυτή η Μονάδα που δεν έχει κάποια άλλη υπηρεσία ή Μονάδα της ΕΛ.ΑΣ.; Είναι αυτός ο συνδυασμός που δύσκολα περιγράφεται, αυτή η περιρρέουσα αριστεία. Σωματικές επιδόσεις πρωταθλητών. Στρατηγική σκέψη. Αδιανόητη πειθαρχία. Καθημερινή εκπαίδευση. Ασίγαστη ετοιμότητα. Αγάπη για τον άνθρωπο. Αίσθηση δικαίου και καθήκοντος κι όλα αυτά σε ισορροπία με την προσωπική τους ζωή και το έγκλημα που βλέπουν και ζουν σε απόσταση αναπνοής. Το σχολείο της εκπαίδευσής τους, από το οποίο καταφέρνουν λίγοι, πολύ λίγοι να αποφοιτήσουν από δίμηνο και πολύ δύσκολο, έγινε τρίμηνο και πάρα πολύ δύσκολο.
Ο κ. Τζεφεράκος εξηγεί: «…Η διάρκεια του σχολείου επιλογής είναι πλέον τρίμηνη. Η διαδικασία γίνεται πιο επιλεκτική. Έχει τεράστια σημασία η σωστή επιλογή του προσωπικού, το μέλλον της μονάδας, δηλαδή με ποιες διαδικασίες γίνεται καθώς και με ποια αξιακά κριτήρια, το φιλτράρισμα των υποψηφίων κάθε μέρα μέχρι την τελευταία. Ο στόχος είναι να μείνουν οι καλύτεροι και για τη σωματική τους επίδοση, δύναμη, αντοχή και για τη διανοητική τους εγρήγορση και ετοιμότητα και για την ψυχική τους ισορροπία και σθένος. Εδώ έρχεται μόνο όποιος θέλει. Άρα αξιωματικά όποιος είναι εδώ, ήρθε γιατί είναι στόχος του και πρέπει να αποδείξει στους εκπαιδευτές του και στον εαυτό του ότι αυτόν τον στόχο μπορεί να τον κατακτήσει. Ένας παραπάνω μήνας, έχει πολλή πληροφορία εκατέρωθεν, πιστέψτε με. Αρχικά, ο ένας παραπάνω μήνας προστέθηκε ως αναγκαιότητα. Θέλαμε και έπρεπε να μπορούμε να τους δούμε περισσότερο χρόνο στο πώς εξελίσσονται. Έχει ήδη πραγματοποιηθεί το 2019 το 1ο τρίμηνο σχολείο. Έχει γίνει ένα εξαιρετικό φιλτράρισμα. Με την ένταξη τους στη Μονάδα, το ανθρώπινο περιβάλλον των εκπαιδευτών και των συναδέλφων τους επιδρά ιδιαίτερα στη ψυχοσύνθεση τους, οι νεότεροι μαθαίνουν και σέβονται τα παλαιοτέρα στελέχη. Για να φτάσει κάποιος εδώ από τους εθελοντές, ο φάκελός του πρέπει να λέει ‘εξαίρετος’, αυτή είναι πρόσφατη προσθήκη στα κριτήριά μας».
Τι δρόμο έχει το ‘λίαν καλώς από το ‘άριστα’; «Μεγάλο. Ενίοτε και πολύ μεγάλο, γιατί κάτι μπορεί να έχει ξεφύγει. Κάποιες φορές αυτή η διαφορετική αξιολόγηση από το διοικητή τους δεν είναι απλά ένδειξη τυχαιότητας ή αυστηρότητας. Εδώ δε θέλουμε να παίξουμε με τις πιθανότητες, ξεκινάμε από την αριστεία. Μέσα στο περιθώριο των 3 μηνών, μπορούμε να τεστάρουμε καλύτερα τον χαρακτήρα τους και τα ψυχικά τους χαρίσματα. Εδώ το Εγώ τριμάρεται. Πρέπει η ψυχή να είναι σε ισορροπία με το Εγώ, όταν βγουν έξω σε μια επιχείρηση, ο ένας θα κοιτά εκεί που δεν κοιτά ο άλλος, θα συμπληρώνει ο ένας τον άλλον. Στην ομάδα δεν υπάρχει Εγώ. Εδώ η δύναμη είναι ζητούμενο, στο σώμα, στην ψυχή, στον χαρακτήρα, αλλά η δύναμη θέλει ισορροπία και απόλυτο έλεγχο. Σε μας συνήθως έρχονται αστυνομικοί από τα ΜΑΤ, τη ΔΙΑΣ, την ΟΠΚΕ και την Ασφάλεια. Και αυτό είναι σημαντικό διότι υφαίνει μια πολύ χρήσιμη πολυσυλλεκτικότητα. Εδώ όλα τα χρειαζόμαστε, ως διανοητικό οπλισμό κι ως δεξιότητες, αυτό το βλέπουν κι οι εκπαιδευτές κι αξιολογούν τις δεξιότητες συλλογικά.
«Πυροβολώ ή όχι. Απόφαση με το όπλο στο χέρι»
Επίσης άλλαξε το όριο ηλικίας, το οποίο ορίζεται πλέον στα 32 έτη. Σημαντικότατη αλλαγή κι αυτή. Καταρχάς μεγάλωσαν τα όρια ηλικίας που υπηρετούν οι αστυνομικοί στην ΕΛΑΣ. Επίσης η ωριμότητα, η εμπειρία, η ψυχραιμία αυτή, η επόμενη από αυτήν την πρώτη νιότη που βράζει το αίμα, είναι πολύ σημαντική, όταν θα έρθει η ώρα στο πεδίο της αποστολής να ληφθεί ακαριαία μια πολύ σημαντική απόφαση. Πυροβολώ ή όχι. Απόφαση με το όπλο στο χέρι. Οι νέοι έχουν τεράστια αντοχή και πείσμα και ενθουσιασμό γι’αυτό που κάνουν, κινητοποιούνται από άλλες παραμέτρους από ότι ένας μεγαλύτερος, που ίσως αθλητικά δεν είναι στο ίδιο επίπεδο αλλά έχει εμπειρίες, που είναι σημαντικές στο πεδίο της λήψης αποφάσεων. Γενικά στις Ειδικές Δυνάμεις η 10ετία που έχει τη χρυσή ισορροπία στη λήψη των πιο σωστών αποφάσεων είναι μεταξύ 30-40. Χρειάζεται σύνεση. Ακούγεται αντιφατικό, να εκπαιδεύεται όλη του την καριέρα κάποιος ΕΚΑΜίτης για να μπορεί να είναι ετοιμοπόλεμος ενώ ουσιαστικά του ζητείται να μην ξοδέψει ούτε μια λάθος απόφαση, ούτε εξοπλισμό, ούτε χρόνο, ούτε ενέργεια χωρίς το τέλειο ζύγισμα. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα λάθος.
Είναι για τη Μονάδα μας μια καλή περίοδος. Χάριν μιας γενναιόδωρης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος άνω του 1 εκατομμυρίου αναβαθμίστηκε το σκοπευτήριο μας. Έχει γίνει εξίσου μια συντονισμένη προσπάθεια αναβάθμισης του εξοπλισμού και των μέσων. Είναι η πιο σοβαρή προσπάθεια που γίνεται μετά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Στα μάτια του κόσμου η ΕΚΑΜ είναι μια ιστορική μονάδα με πολλές επιχειρήσεις και δράσεις, με διαχρονική συνέπεια στην καταπολέμηση του εγκλήματος που προσεγγίζει σχεδόν τον μισό αιώνα. Ο σκοπός μας εδώ είναι να παραμείνουμε ψηλά, να παραμείνουμε ταπεινοί. Εδώ εκτιθέμεθα πολλαπλώς. Πρέπει, επιβάλλεται μάλλον, να τιμάμε τις αξίες μας. Πρώτος πρέπει εγώ να κρίνομαι και να είμαι άψογος. Εγώ προσπαθώ να δίνω το παράδειγμα στους άντρες μου. Να μιλάμε για ταπεινοφροσύνη και να τη διδάσκουμε. Οι νέοι θα αποτυπώσουν τα πρότυπα που βλέπουν.
Η ΕΚΑΜ σε προπονεί σε πολλά και μέσα σε αυτά είναι κι η αυτοσυγκράτηση. Να έχεις επίγνωση και να διαβάζεις τους ανθρώπους, την κοινωνία, τους συντρόφους σου, τους κακοποιούς, όλους. Από αυτή την επίγνωση και την ασυνείδητη ανάκληση όλων όσων έχεις μάθει, στην εκπαίδευση, αλλά στις επιχειρήσεις θα είσαι σε θέση να έχεις μια χειρουργικής ακρίβειας αντιμετώπιση. Ποιος είναι ο στόχος σου και μαζί ποιος είναι κι ο σκοπός σου στην ΕΚΑΜ; Είπαμε πως ήρθαν όλοι εθελοντικά και πρέπει να τιμούν τις αξίες που επέλεξαν. Οι αξίες κρατάνε την ψυχή και το εγώ σε ισορροπία. Και αυτό το ξέρουν κι οι κακοποιοί όταν έχουν την ΕΚΑΜ απέναντι τους. Το πλαίσιο, δίνει τις λεπτοφυείς ποιότητες στους χειρισμούς. Μα κι οι χειρισμοί, ως συμπεριφορά κατόπιν πείρας και εκπαίδευσης, είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τις σκέψεις και τον έλεγχο τους, τα συναισθήματα και τα ένστικτα και τον έλεγχο τους, γι’αυτό μιλάω για την ισορροπία και το μέτρο.
Στη Διοίκηση όταν παρακολουθούμε ή όταν σχεδιάζουμε μια αποστολή, που είναι μια σειρά από αμέτρητες ανατροπές έχουμε πάντα στο Νου μας, το στόχο της αποστολής μα και το σκοπό της Μονάδας. Ούτε στο μοιραίο να φτάσουμε, μη έχοντας εξαντλήσει τα πάντα για την προστασία της ζωής, ούτε όμως και να υποχωρήσουμε και να χάσουμε την αποκατάσταση του δικαίου με την καταστολή του εγκλήματος προς όφελος του πολίτη. Απλό να το λες. Μεγάλο στοίχημα να το σχεδιάζεις, να το εκτελείς και να το κερδίζεις. Στη λεπτομέρεια της εκπαίδευσης παίζεται η διαφορά. Στο μικρόκλιμα της λήψης απόφασης με κύριες παραμέτρους, την πείρα, την αυτοσυγκράτηση και το σεβασμό στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Η ζωή μετράει. Κάθε ζωή μετράει. Φτάνουμε να λέμε τα αυτονόητα και σπουδαία όταν η ισορροπία κλονίζεται και κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Εγώ πρώτος πρέπει να δώσω το παράδειγμα. Στη Μονάδα μας, είμαστε αυστηροί με τα πάντα. Όχι γιατί έτσι ξυπνήσαμε και θέλουμε να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη. Απλά γιατί δεν μας επιτρέπεται το λάθος. Δεν έχουμε το περιθώριο του παραμικρού λάθους. Βάζουμε στο μικροσκόπιο ακόμη και λεπτομέρειες. Πρέπει να κάνουμε με ακρίβεια τη δουλειά που επιλέξαμε εθελοντικά να κάνουμε με τον τρόπο που εκπαιδευτήκαμε και με τις αξίες που δεσμευτήκαμε πως ασπαζόμαστε.
Το μυαλό του ανθρώπου δουλεύει ιλιγγιωδώς από μόνο του προς κάθε κατεύθυνση, όμως, η λογική έρχεται με την εκπαίδευση, την πείρα και την αυτοσυγκράτηση να κατευθύνει αυτό το ερέθισμα και την παρόρμηση. Ποιος ο σκοπός του εξοπλισμού και της συνεχούς εκπαίδευσης; Να αυξήσουμε τις πιθανότητες επιτυχίας της αποστολής στο απόλυτο. Να τις αυξήσουμε, καθώς έχουμε κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Οι άνδρες μας να έχουν ήδη θέσει τη βάση της επιτυχίας της αποστολής με σκληρή δουλειά, ορθή κρίση, συνεργασία, σεβασμό και εκτέλεση με ακρίβεια στις εντολές που δίνονται. Εδώ παίζουμε με πολλές παραμέτρους. Ένα υψηλών πιθανοτήτων επιτυχίας σχέδιο αν το δεις χωρίς την τελευταία λεπτομέρεια μπορεί να αντιστραφεί».
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο mensarena.gr