Μέτρα οικονομικής ανακούφισης των πληττόμενων επιχειρήσεων της πρωτεύουσας ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων

Ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή η αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών από επιχειρήσεις, μέχρι και τις 30/04/2021

Must Read

O Δήμος Αθηναίων προχωρά άμεσα σε μια σειρά από μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων της Αθήνας που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους και πλήττονται από την πανδημία COVID-19.

Πρόκειται για οικονομικές ελαφρύνσεις για την στήριξη των επιχειρήσεων, των οποίων αναστέλλεται υποχρεωτικά η λειτουργία και συγκεκριμένα:

  • Απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού και φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων)
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων (5%)
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων (0.5%)
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης – ζωντανής μουσικής 5%, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λόγω covid-19.

Παράλληλα, ο νέος χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και ισχύει από σήμερα Τρίτη 03/11 στο Δήμο Αθηναίων, προβλέπει μια σειρά από παρεμβάσεις για την στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων και εργαζομένων το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα:

  • Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται υποχρεωτικά η λειτουργία τους, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, πληρωτέων τον μήνα Νοέμβριο. Η αποπληρωμή τους μετατίθεται σε αντίστοιχες δόσεις, στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης.
  • Οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα την Αθήνα, για τουλάχιστον 14 ημέρες εντός του μηνός και πλήττονται σημαντικά, σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ του περασμένου Απριλίου, δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά τους ακίνητα.
  • Το ίδιο ισχύει και για την κύρια κατοικία των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, αλλά και για τη φοιτητική κατοικία των τέκνων τους, ανά την επικράτεια.

Μείωση συνολικού μισθώματος

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Αθηναίων εφαρμόζει ήδη την αναστολή μέχρι και τις 30/04/2021 της είσπραξης των βεβαιωμένων οφειλών, για τις οποίες έχει χορηγηθεί αναστολή είσπραξης, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της COVID-19.

  • Μέχρι τις 30/4/2021 παρατείνονται επίσης οι προθεσμίες καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών για τις οποίες έχει χορηγηθεί παράταση προθεσμιών καταβολής αυτών με ΠΝΠ που έχουν εκδοθεί. Κατά την καταβολή δεν θα υπολογίζονται οι τόκοι και οι προσαυξήσεις του χρονικού διαστήματος της αναστολής (Μαρτίου έως Ιουνίου 2020).
  • Ο Δήμος Αθηναίων, προτίθεται να προβεί σε μείωση 30% του συνολικού μισθώματος που εισπράττει, σε συμφωνία με τους μισθωτές του, εφόσον δεν προβλέπεται νομοθετική ρύθμιση μείωσης του 40% των εν λόγω μισθωμάτων, όπως έχει εξαγγελθεί.

Ο Δήμος Αθηναίων, από το ξέσπασμα της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο, μέχρι και σήμερα, έκανε και συνεχίζει να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις της πόλης που επλήγησαν, με όποιο τρόπο μπορεί, σε συνδυασμό πάντοτε με το πλέγμα των κεντρικών νομοθετικών ρυθμίσεων για την στήριξη τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This