Α. Γεωργιάδης: «Τα καταστήματα θα ανοίξουν από τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα» (video)

Από το «ρίχνουμε το βάρος στα σχολεία», φτάσαμε στην προτεραιότητα στην αγορά

Must Read

Για το κλιμακωτό άνοιγμα των καταστημάτων, στο πλαίσιο του σχεδίου χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, την εστίαση, αλλά και το… Βέλγιο μίλησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος στάθηκε επίσης στη στήριξη της αγοράς και το νέο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις.

«Το άνοιγμα των καταστημάτων – από τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα – θα γίνει κλιμακωτά όταν ο Πρωθυπουργός ανακοινώσει τη σταδιακή άρση του lockdown. Θα υπάρχουν αυστηροί κανόνες, όπως η χρήση μάσκας παντού. Την προηγούμενη φορά, χαλαρώσαμε γρήγορα γιατί υπήρχε η αίσθηση ότι με τις υψηλές θερμοκρασίες ο ιός θα εξασθενούσε. Αντίθετα, τώρα, ο ιός είναι πολύ πιο ισχυρός. Για οποιονδήποτε λόγο βγαίνουμε έξω, θα φοράμε τη μάσκα και έχουμε το αντισηπτικό στην τσέπη», τόνισε ο κ.Γεωργιάδης.

Το γιατί στάθηκε τόσο στη χρήση μάσκας, η οποία έτσι κι αλλιώς είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εδώ και καιρό, είναι μυστήριο, ενώ ούτε λόγος δεν έγινε για το άνοιγμα των σχολείων…

Για την εστίαση, τόνισε: «Θα συζητήσουμε σε επόμενη φάση. Το μείζον στην παρούσα φάση είναι ο έλεγχος της πανδημίας. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα μας πει πότε θα ανοίξει η εστίαση. Οι γιατροί ισχυρίζονται ότι στην ιχνηλάτηση που έχουν κάνει, διαπίστωσαν ότι έπαιξε κομβικό ρόλο στην διάδοση του κορωνοϊού».

Ξεκαθάρισε επίσης με το γνωστό του ύφος, ότι «τα σούπερ μάρκετ δεν αποτελούν εστίες μετάδοσης του ιού, αφού δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο που να οδηγεί σε ένα τέτοιο συμπέρασμα»…

Δείτε ακόμα: Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων: Σε ποια σούπερ μάρκετ υπάρχουν κρούσματα, ποια είναι η πραγματική κατάσταση

Για τη σύγκριση που είχε κάνει με τους θανάτους στο Βέλγιο, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θεσπίσει έναν δείκτη, αυτό των θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Η Ελλάδα τα πηγαίνει καλύτερα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, σε σύγκριση με το πρώτο, αν και το δεύτερο κύμα είναι σφοδρότερο και έχει περισσότερους νεκρούς. Πρόκειται για μία παγκόσμια συμφορά. Τι θα γινόταν αν η Ελλάδα είχε 12 φορές περισσότερους θανάτους από το Βέλγιο;»

Για τα όσα είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ότι «αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ θα είχαμε 2.500 θανάτους», ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε πως «επικαλέστηκε στατιστικά στοιχεία και ότι είναι απολύτως λογικό πως αν έχεις 5.000 κρεβάτια ΜΕΘ και τα γεμίσεις, θα έχεις περισσότερους θανάτους. Αυτή η μάχη κρίνεται από την ατομική μας συμπεριφορά».

Σε ότι αφορά τη στήριξη της αγοράς και τη ρύθμιση για τις επιταγές, τη χαρακτήρισε «πολύ ισορροπημένη» και πρόσθεσε ότι «δίνει το δικαίωμα στις πληττόμενες επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που θα έδιναν στο Κράτος για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους».

Για το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, είπε πως «την τελευταία εβδομάδα εγκρίθηκαν 7.000 δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις, με μέσο όρο δανείου 63.000 ευρώ».

Για τον νέο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις, που βγήκε την Τρίτη σε δημόσια διαβούλευση, σχολίασε: «Είναι ένα νομοσχέδιο-τομή, που αποτελεί προϊόν δουλειάς πολλών μηνών, το οποίο θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται δίνονται τα δημόσια έργα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This