Μπουρλά: Κέντρο υπηρεσιών, «κόμβο» για τα κέντρα καινοτομίας της ανά τον κόσμο, ιδρύει η Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Tο Κέντρο θα στελεχωθεί με 350 άτομα, ανάμεσά τους και αρκετούς Έλληνες του εξωτερικού που επιστρέφουν στη χώρα

Must Read

Στην ίδρυση στη Θεσσαλονίκη ενός Κέντρου Υπηρεσιών που θα ενώνει τα κέντρα καινοτομίας της ανά τον κόσμο σκοπεύει να προχωρήσει η Pfizer, σύμφωνα με τον Έλληνα διευθύνοντα σύμβουλό της, Αλβέρτο Μπουρλά.  

Την πρόθεση της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας να προχωρήσει στην εν λόγω επένδυση ανακοίνωσε ο Μπουρλά από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού. Μάλιστα, σύμφωνα με τη δήλωσή του, το εν λόγω Κέντρο θα στελεχωθεί με 350 άτομα.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο ίδιος, η πρώτη αυτή επένδυση της Pfizer στη χώρα μας, μέσω της οποίας ουσιαστικά «παντρεύονται» οι ψηφιακές λύσεις με την προσπάθεια για καινοτομία στη φαρμακευτική, έχει ξεκινήσει «πολύ δυναμικά». «Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι για το ταλέντο που έχει συγκεντρωθεί εκεί», τόνισε ο κ. Μπουρλά. Όπως είπε, έως το τέλος της χρονιάς, το κέντρο θα έχει 200 εργαζόμενους, αρκετοί εκ των οποίων θα είναι Έλληνες του εξωτερικού που θέλησαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Όπως είπε, επίσης, το σχέδιο της Pfizer είναι τα επόμενα χρόνια να διπλασιαστεί η δυναμικότητα του Κέντρου Καινοτομίας. «Ξαφνικά, λοιπόν, έχουμε καταρτίσει ένα πλάνο για 600 άτομα προσωπικό στη Θεσσαλονίκη μέσα από δύο κέντρα, με την προοπτική τα επόμενα χρόνια αυτό να διπλασιαστεί», τόνισε ο CEO της Pfizer, θέλοντας, παράλληλα, να υπογραμμίσει ότι αφενός υπάρχει το ταλέντο, αφετέρου ότι πλέον η πολιτική της χώρας είναι φιλική σε ξένες επενδύσεις.

Ασύμφορα τα κατά τόπους εργοστάσια

Λίγο νωρίτερα, πάντως, ο κ. Μπουρλά έβαλε τέλος στα σενάρια ότι θα μπορούσε να υπάρξει τοπική παραγωγή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. «Είναι μία μεγάλη μάχη με το χρόνο ώστε να ανταποκριθούμε στην παγκόσμια ζήτηση και οποιαδήποτε προσπάθεια παραγωγής του εμβολίου σε κατά τόπους εργοστάσια, απλά θα δημιουργούσε τεράστιες καθυστερήσεις, αφού θα έπρεπε να ξεκινήσουμε απ’ το μηδέν», είπε ο κ. Μπουρλά, απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, κ. Νικ. Μπακατσέλου, για το εάν θα μπορούσε να γίνει παραγωγή του εμβολίου στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο ίδιος περιέγραψε τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι κυβερνήσεις, ούτως ώστε έως τα μισά του επόμενου χρόνου να έχει εμβολιαστεί κρίσιμη μάζα του πληθυσμού. «Οι κυβερνήσεις αρχικά πρέπει να διασφαλίσουν τη διανομή, αμέσως μετά την παραλαβή και να σχεδιάσουν ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι και ποιοι θα ακολουθήσουν. Και πρέπει να το κάνουν με ένα στρατηγικό τρόπο, ακούγοντας τους ειδικούς, για να μειώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το βάρος στον πληθυσμό», είπε.

Και πρόσθεσε: «Πολλές κυβερνήσεις, για παράδειγμα, σκέφτονται να ξεκινήσουν με τους νοσοκομειακούς ή με τους ηλικιωμένους ή με τους τρόφιμους στους οίκους ευγηρίας». «Δεύτερον, οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να χαλαρώσουν αμέσως, με δεδομένη την πίεση να ανοίξει η οικονομία. Να χρησιμοποιήσουν το εμβόλιο ως ένα εργαλείο. Ο χρόνος επιστροφής στην κανονικότητα δεν είναι μακριά, αλλά σίγουρα δεν είναι τώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This