Δύο λευκά τιγράκια 11 εβδομάδων πέθαναν σε ζωολογικό πάρκο του Πακιστάν τον προηγούμενο μήνα πιθανόν από κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.
Τα τιγράκια πέθαναν στον ζωολογικό κήπο της Λαχόρης στις 30 Ιανουαρίου, τέσσερις ημέρες αφού είχαν ξεκινήσει να λαμβάνουν θεραπεία καθώς οι υπεύθυνοι πίστευαν ότι είχαν μολυνθεί από τον ιό της πανλευκοπενίας των αιλουροειδών, μια ασθένεια η οποία είναι συνηθισμένη στο Πακιστάν και επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα των αιλουροειδών.
Ωστόσο, μετά τη διενέργεια νεκροψίας βρέθηκε ότι οι πνεύμονες των τίγρεων είχαν υποστεί σοβαρές βλάβες και ότι υπέφεραν από κάποια μόλυνση, με συνέπεια οι παθολόγοι να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι πέθαναν από covid-19.
«Μετά τον θάνατό τους η διοίκηση του ζωολογικού πάρκου διενήργησε τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και έξι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ανάμεσά τους και αυτός που ασχολούταν με τις μικρές τίγρεις», εξήγησε ο αναπληρωτής διευθυντής του ζωολογικού πάρκου Κίραν Σαλίμ. Όπως είπε, αυτό ενισχύει τα ευρήματα της νεκροψίας, καθώς τα τιγράκια πιθανόν μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό από τον εργαζόμενο που ασχολούταν μαζί τους και τα τάιζε.
Υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ζώων κατά των ζωολογικών πάρκων στο Πακιστάν
Σε κάθε περίπτωση, υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ζώων συχνά επικρίνουν τα ζωολογικά πάρκα του Πακιστάν, καταγγέλλοντας ότι εκατοντάδες ζώα έχουν πεθάνει εκεί λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης.
«Τα δύο τελευταία μικρά, λευκά τιγράκια πέθαναν στο ζωολογικό πάρκο της Λαχόρης και για μία ακόμη φορά ήρθε στο φως η αμέλεια της διοίκησης και των αρχών», σχολίασε η Ζουφισάν Ανουσάι ιδρύτρια του κέντρου διάσωσης και περίθαλψης ζώων JFK.
«Οι λευκές τίγρεις είναι εξαιρετικά σπανιές και χρειάζονται ειδικό περιβάλλον για να ζήσουν μια υγιή ζωή. Αν συνεχίσουμε να τις φυλακίζουμε σε ανθυγιεινές συνθήκες χωρίς την παροχή ιατρικής βοήθειας, θα υπάρjουν και άλλα αντίστοιχα περιστατικά», πρόσθεσε.