Το Σωματείο Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου απέστειλε επειγόντως την Πέμπτη αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας να διερευνηθούν οι επικίνδυνες συνθήκες (για ασθενείς και εργαζόμενους) νοσηλείας στο Θριάσιο, αλλά και οι συνέπειες στους ασθενείς άλλων παθήσεων από την μετατροπή του ουσιαστικά σε νοσοκομείο μιας νόσου.
«Στο όνομα της αντιμετώπισης της ασθένειας Covid-19 εκτίθενται σε κίνδυνο οι πάντες, εξαιτίας των ανορθολογικών πολιτικών που συνεχίζουν να εφαρμόζονται, ενώ παράλληλα, όλοι τονίζουν τον κίνδυνο της διασπράς-μετάδοσης της ασθένειας», τονίζεται σε ένα σημείο στην αναφορά.
Ενώ σε άλλο σημείο γίνεται λόγος για εικονική πραγματικότητα: «… δεν υπάρχουν θάλαμοι αρνητικής πίεσης, ενώ οι ίδιο γιατροί παρέχουν ιατρική φροντίδα σε ασθενείς με covid και μη covid ακόμα και σε ομάδες ασθενών υψηλού κινδύνου… Γίνεται προσπάθεια να εμφανιστεί μια εικονική πραγματικότητα κι έτσι να αποκρυφτούν τα σοβαρά προβλήματα που καθημερινά βιώνουν το σύνολο των ασθενών και εργαζομένων στο νοσοκομείο».
Μέρος της περιγραφής του τρόπου λειτουργίας του μοναδικού νοσοκομείου της Δυτικής Αττικής, είναι χαρακτηριστικό και μιλά για «… επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών, αφού μόνο 10 ειδικευόμενοι παθολόγοι και 5 ειδικευόμενοι πνευμονολόγοι έχουν την ευθύνη για δεκάδες ασθενείς. Covid και μη, που είναι διασκορπισμένοι σε διαφορετικές κλινικές, σε διαφορετικούς ορόφους του νοσοκομείου. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Πνευμονολογικής κλινικής, όπου ένας μόνο γιατρός εφημερεύει για 69 ασθενείς (!!!) ενώ παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και του Σωματείου μας, δεν έχει υλοποιηθεί η απαλλαγή της κλινικής από την εφημερία για τα αμιγώς πνευμονολογικά περιστατικά».
Σύμφωνα με το Σωματείο, στην αναφορά έχουν συμπεριληφθεί τα έγγραφα της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου και του διευθυντή της Πνευμονολογικής κλινικής.
Τα σχετικά έγγραφα: