Περισσότερα από 2.000 θα είναι τα κρούσματα μέχρι τέλη Μαΐου, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευνομονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκο Τζανάκη, ο οποίος ωστόσο, εκτίμησε ότι θα υπάρξει πτώση στους διασωληνωμένους.
«Έχουμε μπει σε τροχιά καθόδου. Ακόμη όμως δεν έχουμε δει τις επιπτώσεις του Πάσχα. Το άνοιγμα του λιανεμπορίου πάντως πήγε καλά. Δεν βλέπω να έχουμε πισωγύρισμα, αφου αυξάνονται και οι εμβολιασμοί», είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, εξήγησε πως σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμένους, πρέπει να περάσουν τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη δόση, προκειμένου να έχουν κάποια κάλυψη. «Όποιος έχει κάνει την πρώτη δόση, ο ιός τον βρίσκει ανεμβολίαστο» τόνισε.
«Οι καθήμενοι σε καφέ ή εστιατόριο πρέπει να συνεχίσουν να φοράνε τη μάσκα»
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, έκανε λόγο για την κατάσταση που επικρατεί στο Μεσολόγγι, με την έξαρση των κρουσμάτων, τονίζοντας πως είναι αποτέλεσμα των συρροών του Πάσχα και πως για αυτό δεν έπρεπε να επιτρέψουν διαπεριφερειακές μετακινήσεις εκείνες τις ημέρες.
Μάλιστα, προέβλεψε ότι στη Θεσσαλονίκη θα δούμε μια αύξηση κρουσμάτων για λίγο και μετά θα πέσει, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι καθήμενοι σε καφέ ή εστιατόριο πρέπει να συνεχίσουν να φοράνε τη μάσκα.
«Είχαμε πολλά ανοίγματα ταυτόχρονα. Μέχρι το τέλος του μήνα θα είμαστε στα 2.600 κρούσματα» κατέληξε.