Δεν είναι λίγα τα προβλήματα και οι παρενέργειες που έχουν παρουσιαστεί σε πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που έκαναν το εμβόλιο… Ωστόσο, οι γιατροί επιμένουν κυνικά, πώς σε κάθε φάρμακο και σε κάθε εμβόλιο μπορεί να υπάρξουν και θάνατοι.
«Πρέπει να εμβολιαστούμε ευρέως»
Όσον αφορά τις μεταλλάξεις, ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος επεσήμανε ότι πρέπει να γίνει μια καμπάνια για να ενημερωθεί σωστά ο κόσμος. «Οι παρενέργειες των εμβολίων είναι αρκετά σπάνιες. Συγκεκριμένα, οι μυοκαρδίτιτδες είναι πάρα πολύ σπάνιες» είπε ο κ. Γώγος. Μάλιστα, σημείωσε ότι «δεν είχαμε κάποιο πολύ σοβαρό περιστατικό. Είναι ανοσολογικού τύπου διαταραχές και δημιουργούν μια παροδική φλεγμονώδη κατάσταση».
Σχετικά με το τείχος ανοσίας, ο καθηγητής εξήγησε ότι οι αριθμοί εξαρτώνται από τη μεταδοτικότητα του ιού. «Αν επικρατήσουν οι μεταλλάξεις, σύμφωνα με τα μοντέλα ο αναγκαίος αριθμός εμβολιασμένων αυξάνεται.»
Ο κ. Γώγος ανέφερε ότι η εικόνα που δημιουργείται είναι σαφής. Αυξάνοντας τους εμβολιασμούς, πέφτουν τα κρούσματα. Οι καμπύλες οδηγούνται ταχύτατα προς τα κάτω. Σημείωσε, επίσης, ότι ο δείκτης μεταδοτικότητας Rt έχει πέσει στο 0,74, κάτι που είναι πολύ θετικό.
Εκτίμησε, δε, πως στις αρχές Ιουλίου θα έχουμε περίπου 200 διασωληνωμένους, ενώ προς τα μέσα του μήνα είναι πιθανό να πέσουμε γύρω στους 100.