Ως χτύπημα κάτω από τη ζώνη μπορεί να θεωρηθεί το δημοσίευμα από άκρως φιλοκυβερνητικό μέσο το οποίο διατηρεί απευθείας επαφή με το πρωθυπουργικό γραφείο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες στρέφεται κατά του Νίκου Δένδια.
Το συγκεκριμένο μέσο μάλιστα είχε κατονομαστεί από άλλο εξαιρετικά φιλοκυβερνητικό συγκρότημα, ως μία εκδοτική προσπάθεια η οποία στήθηκε μέσα στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν αυτός ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης!
Όταν λοιπόν ένα δημοσίευμα αφήνει σοβαρές μορφές κατά υπουργού – χωρίς βέβαια να τον κατονομάζει – φτάνοντας στο σημείο να ζητά την παραίτηση του λόγω σχέσεων διαπλοκής, τότε αποτελεί ευθύ χτύπημα κατά του υπουργού από τον πολιτικό του προϊστάμενο.
Ενδιαφέρον είναι ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν αφήνει αιχμές για την υπουργική δράση του υπουργού, αλλά για την επαγγελματική του. Αντίθετα, στο πρωθυπουργικό περιβάλλον υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για την ομοβροντία δηλώσεων του Νίκου Δένδια που αποδομούν πλήρως το «ευχάριστο κλίμα» που προσπάθησε η κυβέρνηση να καλλιεργήσει έπειτα από την απογοητευτική εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.
Η συμπεριφορά των συμμάχων βέβαια στο πρόσωπο του έλληνα πρωθυπουργού ήταν μία πραγματική ασέβεια προς την ίδια την Ελλάδα. Διότι, όποια άποψη και αν έχει ένας εταίρος για τον εκάστοτε έλληνα πρωθυπουργό, οφείλει να σέβεται αυτό που εκπροσωπεί. Δηλαδή την χώρα του. Η οποία θεωρείται πυλώνας σταθερότητας και πιστός σύμμαχος του ΝΑΤΟ σε αντίθεση με την Τουρκία. Το να βλέπουμε λοιπόν τους εταίρους να συμπεριφέρονται στον έλληνα πρωθυπουργό ως απόκληρο την ίδια στιγμή που ο Ερντογάν πρωταγωνιστούσε στην σύνοδο, είναι άδικο για την ίδια την Ελλάδα.
Οι δηλώσεις λοιπόν του Νίκου Δένδια ήταν ορθές και αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Ειδικά η τριπλή επίθεση του στην Γερμανία για την απαράδεκτη συμπεριφορά της έναντι της Ελλάδας, έγινε δεκτή με απόλυτη αποδοχή από τους έλληνες πολίτες.
Το να βλέπουμε λοιπόν επίθεση στο πρόσωπο του υπουργού εξωτερικών αναφορικά με την επαγγελματική δραστηριοποίηση του δικηγορικού γραφείου αμέσως μετά την επίθεση του υπουργού στην Γερμανία, είναι απαράδεκτο αλλά και ενδεικτικό για το κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση.
Επειδή οι συνθήκες είναι κρίσιμες για το έθνος και τέτοια ενδοκυβερνητικά επεισόδια συνιστούν απειλή για την συνοχή απέναντι στην Τουρκία, καλό θα είναι να σταματήσουν άμεσα. Ειδάλλως όποιος έχει στοιχεία για επιλήψιμη συμπεριφορά οποιοδήποτε υπουργού, ας τα παραθέσει για να κριθούν όπως πρέπει.