Κάθε μέρα και κάτι καινούριο – Θα μας τρελάνουν: «Ο εμβολιασμός δεν προστατεύει από τη μόλυνση!» υποστηρίζει ο Τζανάκης

«Η κορύφωση του τέταρτου κύματος αναμένεται στις 20 Αυγούστου» ανέφερε ο καθηγητής

Must Read

Αναθεωρήσεις και διαφορετικές απόψεις εκφράζονται καθημερινά αναφορικά με την πανδημία και τον εμβολιασμό. Μέχρι πρότινος, οι επιστήμονες διαβεβαίωναν ότι τα παιδιά νεαρής ηλικίας δεν νοσούν και δεν αποτελούν κίνδυνο, τώρα ξεκινούν εμβολιασμό στους εφήβους.

Μέχρι χθες, επιστήμονες και ειδικοί έλεγαν ότι ο εμβολιασμός είναι μόνη λύση στην πανδημία. Σήμερα, φαίνεται πως τα πράγματα άλλαξαν. Τα δεδομένα είναι διαφορετικά. «Ο εμβολιασμός δεν προστατεύει από τη μόλυνση αλλά από τη βαριά νόσηση» είπε ο Νίκος Τζανάκης, και πρόσθεσε ότι «είναι υπό συζήτηση το ενδεχόμενο ενός τρίτου εμβολίου. Αναμένουμε τις οδηγίες από τις ρυθμιστικές αρχές».

Έρχεται το τέταρτο κύμα

Σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής, η κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας στην Ελλάδα αναμένεται στις 20 Αυγούστου. «Το πολύ ευμενές σενάριο μιλάει για μέσο όρο 3.000 κρούσματα ημερησίως, που σημαίνει ότι μπορεί να δούμε και 2.500 αλλά και 4.000. Σε αυτό το σενάριο έχουν ενταθεί οι εμβολιασμοί και έχουν τηρηθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα» ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

«Στο δύσκολο σενάριο η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί, έχουμε πτώση εμβολιασμού και μη εφαρμογή μέτρων. Μιλάμε για 6.000 κρούσματα μέσα στον Αύγουστο. Με την τελική δυναμική του κύματος εφόσον εξελιχθεί έτσι να είναι άγνωστη ακόμα» κατέληξε ο κ. Τζανάκης.

Κατά τη γνώμη του καθηγητή, «το επόμενο δεκαήμερο θα γνωρίζουμε την επίδραση των κρουσμάτων τους σκληρούς δείκτες. Θα δούμε αν οι νεαροί που νοσούν τώρα όταν μεταφέρουν τη νόσο σε ανεμβολίαστους γονείς και παππούδες τι θα δώσουν αυτοί από πλευράς διασωληνώσεων και θανάτων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This