«Κι αν ακόμα δεν υπήρχε Θεός, θα έπρεπε να εφεύρουμε έναν», είχε πει ο Βολταίρος και φαίνεται ότι η κυβέρνηση ακολουθεί αυτό το μοτίβο, διαστρεβλώνοντάς το φυσικά προς όφελός της.
Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, είπε ουσιαστικά ότι αν ο νόμος που ισχύει δεν καλύπτει αυτά που θέλει να περάσει η Κυβέρνηση κατά των ανεμβολίαστων, τότε θα έρθουν διατάξεις που θα τα καλύπτουν.
«Από τη στιγμή που υπάρχει νομική υποχρέωση να τηρούνται ορισμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, η μη τήρηση των πρωτοκόλλων θα αποτελεί παράβαση της σύμβασης εργασίας. Στον ιδιωτικό τομέα , αυτό δίνει δικαίωμα καταγγελίας εκτός κι αν υπάρξει ειδική ρύθμιση ότι δεν δίνει δικαίωμα. Δηλαδή, αν η κυβέρνηση εκδώσει ειδική ρύθμιση κατά την οποία ο μη εμβολιασμός δεν αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα … Χρειάζεται πρόσθετη νομοθεσία και για τον ιδιωτικό τομέα … Αν η νομοθεσία μείνει ως έχει τότε θα υπάρχει παράπτωμα για την μη τήρηση της υποχρεωτικότητας. Πρέπει να γίνει ρύθμιση για να μην υπάρξει ισχύς της υφιστάμενης νομοθεσίας», είπε στον ΣΚΑΪ.
Και επεσήμανε για τις απλήρωτες αναστολές στις οποίες θα υποχρεωθούν οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί: «Θέλουμε να βγάλουμε τον εργαζόμενο από τον τόπο που εργάζεται γιατί αποτελεί κίνδυνο. Για αυτό και μπαίνει σε αναστολή. Για όσο διαρκέσει η αναστολή δεν θα λαμβάνει μισθό. Η αντικατάσταση των εργαζομένων σε αναστολή δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα, για αυτό και θα πρέπει να είναι οριοθετημένη η αναστολή, έχοντας στο μυαλό μας και τη λειτουργία της επιχείρησης. Οι εργασιακές θέσεις πρέπει να διευθετηθούν».
Για να προσθέσει: «Η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού δεν αφορά το σύνολο του πληθυσμού. Βρίσκονται σε ιδιαίτερα ευαίσθητους χώρους οι εργαζόμενοι που τους αφορούν. Όπως όσοι φροντίζουν υπερήλικες και μετέπειτα το υγειονομικό προσωπικό. Αν δεν υπάρξει ειδική διάταξη νόμου που θα αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, θα ισχύουν κυρώσεις για παράβαση σύμβασης εργασίας. Υπάρχει μια βεντάλια επιλογών».