Την ώρα που η προπαγάνδα εμβολιασμού είναι στο «πικ» της, με την κυβέρνηση και τους επιστήμονες να «τρέχουν και να μην φτάνουν» προκειμένου να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν, διαπιστώνονται περιπτώσεις πολλών πλήρως εμβολιασμένων ανθρώπων να νοσούν κανονικά από τον ιό! Μία τέτοια τελευταία περίπτωση είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες, κανένα εμβόλιο δεν φαίνεται να είναι απόλυτα αποτελεσματικό με τα κρούσματα μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων ανθρώπων να είναι αναμενόμενα. Πολλοί αναπόφευκτα αναρωτιούνται «Πόσο προστατευμένος είμαι;»
Σαρηγιάννης: «Αν δεν εμβολιαστούμε η κορύφωση της πανδημίας θα συνεχιστεί και μετά τον Σεπτέμβριο»
Για να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 73% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, δηλαδή το 83% των ενηλίκων δήλωσε νωρίτερα ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, και πρόσθεσε ότι «τώρα έχουμε 48% πλήρους ανοσίας από εμβολιασμό. Μαζί με τους νοσούντες, έχουμε 58% ανοσία. Ο στόχος είναι να μην αυξηθεί το ποσοστό αυτών που νόσησαν και δίνουν ανοσία, αλλά αυτών που εμβολιάστηκαν και δίνουν ανοσία».
Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως κυβέρνηση και επιστήμονες συνεχώς καλούν τον κόσμο σε εμβολιασμό, ενώ δεν επιβεβαιώνουν ότι θα εξασφαλιστούν από το εμβόλιο. Αυτό που υποστηρίζουν οι Ειδικοί είναι πως, όσοι εμβολιάζονται θα νοσήσουν με ηπιότερα συμπτώματα, αλλά όχι ότι δεν θα νοσήσουν.
«Το χειρότερο σενάριο είναι 3.400 κρούσματα την ημέρα. Το πιο ήπιο σενάριο είναι για 2.800 κρούσματα την ημέρα», πως λόγω των διακοπών θα υπάρξει νέα κινητικότητα» συμπληρώνει ο κ. Σαρρηγιάννης.
«Πρέπει να φτάσουμε το 73-75% εμβολιασμών» συνέχισε, «θα υπάρχει σαφέστατη και ταχεία αποκλιμάκωση και έναν καλό χειμώνα. Αν μείνουμε στο 53% (σ.σ. μέχρι τα μέσα Αυγούστου),θα έχουμε μια πρώτη κορύφωση πριν τον 15Αύγουστο, αλλά μετά θα έχουμε μια συνέχιση του τέταρτου κύματος το φθινόπωρο, από τέλος Σεπτεμβρίου και έπειτα» είπε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ.
Βατόπουλος: «Εμβολιαστείτε οι μεγαλύτεροι – Πλέον ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος»
Έκκληση στους πολίτες, κυρίως στις μεγάλες ηλικίες, να εμβολιαστούν κάνει και ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος τονίζοντας ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν το ίδιο και ίσως περισσότερο και από πέρυσι.
Αυτό βέβαια, που δεν συμπλήρωσε ο καθηγητής είναι ότι και ο εμβολιασμένος κινδυνεύει να νοσήσει. Ωστόσο, είπε πως το εμβόλιο δεν προφυλάσσει από τη μόλυνση, αλλά από τη νόσο και κυρίως από τη βοριά νόσο και τη νοσηλεία.
«Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν φέτος όσο και πέρυσι. Ελπίζει κανείς ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι αρκετά μεγάλο, επομένως ο αριθμός των ανεμβολίαστων είναι μικρός. Άρα η πιθανότητα να νοσήσουν αυτοί είναι μεγάλη, αλλά είναι λίγοι, και μπορεί το σύστημα υγεία να αντέξει. Στον πληθυσμό των ανεμβολίαστων η πιθανότητα να νοσήσει κάποιος βαριά είναι όση και πέρυσι, και ίσως και χειρότερη, με την έννοια ότι η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα» ανέφερε ο κ. Βατόπουλος.
Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό των παιδιών, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι προτεραιότητα είναι ο εμβολιασμός των πολιτών σε μεγαλύτερες ηλικίες, ωστόσο ο κίνδυνος για τα παιδιά είναι ότι όσο πολλαπλασιάζεται ο ιός, μεταλλάσσεται. «Όσο πιο γρήγορα και πιο ευρέως μεταλλάσσεται δεδομένου ότι τα παιδιά είναι ανεμβολίαστα, κολλάνε πολύ πιο εύκολα κι είναι πολύ πιθανό να επιλεγούν μεταλλάξεις που να είναι πιο ανθεκτικές και πιο μεταδοτικές», υπογράμμισε συμπληρώνοντας ότι προς το παρόν τα παιδιά δε φαίνεται να κινδυνεύουν περισσότερο.
Ωστόσο, τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών σημειώνοντας ότι «θα ήταν χρήσιμο να εμβολιαστούν πριν γυρίσουν στα σχολεία».