Ν. Τζανάκης: «Όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ – Χρήση μάσκας υψηλής προστασίας και συχνά τεστ»

Τι πρέπει να κάνουν όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους για να αποτραπεί η διασπορά του ιού.

Must Read

Ανησυχία προκαλεί σε πολλούς το γεγονός ότι παραμένει υψηλό το ιικό φορτίο στην Κρήτη παρά τα τοπικά lockdown. Ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ωστόσο, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega, ανέφερε πως δεν είναι η χειρότερη Περιφερειακή Ενότητα όπως μπορεί να πιστεύουν πολλοί.

«Η Κρήτη φιλοξενεί κοντά στα 2 εκατ. κόσμου, δεν είναι πλέον 600.000, είναι μια μισή Αττική. Παρουσιάζει ένα πρόβλημα, αλλά το υγειονομικό σύστημα της Κρήτης είναι στο 60% της ισχύος του. Δεν πρέπει να φοβάται ο κόσμος ότι δεν θα τύχει τις καλύτερης φροντίδας. Υπάρχουν 27 διασωληνωμένοι στις Μονάδες. Αυτό με αυτό το δυναμικό των κρουσμάτων είναι ένα θαύμα που οφείλεται έστω στον μερικό εμβολιασμό», τόνισε.

«Είμαστε περίπου στο 50% της ισχύος σε νοσηλείες (κλίνες) και στο 60% της ισχύος σε Μονάδες ΜΕΘ», εξήγησε και πρόσθεσε λέγοντας πως «υπάρχουν Περιφερειακές ενότητες, όλοι οι τουριστικοί προορισμοί έχουν μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αποτραπεί η διασπορά του ιού, προτείνοντας σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους, να υποβληθούν σε τεστ.

«Οι εκδρομείς που επιστρέφουν από τα νησιά πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ. Να φοράμε μάσκα υψηλής προστασίας, καλό θα ήταν να κάνουν 2-3 σελφ τεστ ανά διήμερο, η rapid test πριν επιστρέψουν στις δουλειές και τους οικείους τους», ανέφερε.

«Η μείωση της κινητικότητας των διακοπών του Αυγούστου μετά τις 20/08 θα επιτρέψει ίσως να αποκλιμακωθεί το επιδημιολογικό φορτίο των νησιών. Μέσα στον Σεπτέμβρη δεν αποκλείεται να δούμε μια αποκλιμάκωση της πανδημίας», πρόσθεσε.

Τέλος τόνισε πώς «πρέπει να προστατέψουμε τους ανεμβολίαστους, όχι να τους πετάξουμε στον Καιάδα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This