«Πρέπει να βιαστείς γιατί δεν συνοδεύεσαι από άντρα» – Φρίκη για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν (video)

Μια γυναίκα δημοσιογράφος έτρεξε να επιστρέψει στο σπίτι της πανικόβλητη

Must Read

Τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινότητας είναι στραμμένα στις δραματικές στιγμές που βιώνει ο λαός του Αφγανιστάν, μετά την ανάληψη εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Μεγαλύτερος είναι ο τρόμος των γυναικών για την επόμενη μέρα αφού ως γνωστόν οι εξτρεμιστές ισλαμιστές καταπατούν όλα τα δικαιώματα τους στη ζωή και την εκπαίδευση, ενώ τις μεταχειρίζονται ως «κατώτερα όντα».

Μιλώντας στο Euronews με αλλοιωμένη φωνή μια γυναίκα δημοσιογράφος περιέγραψε πώς άλλαξε ξαφνικά η καθημερινότητά της. Η ίδια αναφέρει ότι φεύγοντας από το γραφείο όπου εργάζεται επισκέφτηκε την αγορά για να ψωνίσει τα απαραίτητα: «Πρέπει να βιαστείς γιατί δεν συνοδεύεσαι από άντρα και πλέον οι Ταλιμπάν έχουν την εξουσία» την προειδοποιήσε ο πωλητής και της είπε ότι «οι Ταλιμπάν μπορεί να σου κάνουν κακό» επειδή δεν φορούσε μπούρκα.

Όπως περιέγραψε η δημοσιογράφος, έτρεξε τρομοκρατημένη να επιστρέψει σπίτι της. Η ίδια αναφέρει ότι δεν πίστευε πώς η Καμπούλ θα έπεφτε τόσο εύκολα στα χέρια των Ταλιμπάν, αν και οι οι Αμερικανοί είχαν προβλέψει ότι θα κατέρρεε σε επτά ημέρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This