Μόσχα: Με χαμόγελα και… λουλούδια ξεκίνησαν οι συνομιλίες Μέρκελ – Πούτιν (video)

Ανάμεσα σε άλλα θέματα, οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν την κατάσταση στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη, τη σύγκρουση στην Ουκρανία και την καταπίεση στη Λευκορωσία

Must Read

Με μια εντυπωσιακή ανθοδέσμη υποδέχτηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο Κρεμλίνο, όπου ξεκίνησαν σήμερα οι συνομιλίες μεταξύ τους.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, η οποία πραγματοποιείται σε κλειστό σχήμα, η καγκελάριος της Γερμανίας, η οποία νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του διαλόγου με τη Ρωσία παρά τις «βαθιές διαφορές». «Ακόμη κι αν έχουμε βαθιές διαφορές, μιλάμε μεταξύ μας και αυτό πρέπει να συνεχιστεί», δήλωσε απευθυνόμενη στον Πούτιν η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία θα εγκαταλείψει την εξουσία το φθινόπωρο.

Ο Ρώσος πρόεδρος, από την πλευρά του, δήλωσε πως αυτό το ραντεβού δεν είναι «απλώς μια αποχαιρετιστήρια επίσκεψη», διότι «πρέπει να συζητηθούν πολλά ζητήματα», τονίζοντας ότι η Γερμανία είναι ένας από τους βασικούς εταίρους της Ρωσίας. «Θα ήθελα να επισημάνω, ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας παραμένει ένας από τους βασικούς εταίρους για μας και στην Ευρώπη και στον κόσμο γενικά. Και αυτό και χάρη στις δικές σας προσπάθειες κατά την διάρκεια των 16 προηγούμενων ετών με την ιδιότητα της ομοσπονδιακής καγκελαρίου. Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας είναι για μας ο δεύτερος εμπορικός και οικονομικός εταίρος μετά την Κίνα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος στην Γερμανίδα καγκελάριο.

Κοινή συνέντευξη Τύπου

Οι δύο ηγέτες παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου γύρω στις 16:00 (ώρα Ελλάδας). Ανάμεσα σε άλλα θέματα, συζητήθηκε η κατάσταση στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη, τη σύγκρουση στην Ουκρανία, η καταπίεση στη Λευκορωσία, αλλά και οι διμερείς σχέσεις.

Να σημειωθεί πως ήδη έχει γίνει viral στιγμιότυπο από την εν λόγω συνάντηση, όπου βλέπουμε να χτυπά το κινητό της Γερμανίδας καγκελαρίου, η οποία και το τσεκάρει με απόλυτη φυσικότητα, σαν να είναι κάπου με φιλική παρέα και να λένε τα νέα τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This