Πιο ακριβά rapid test ζητούν οι φορείς της ΠΦΥ… «Δεν βγαίνουμε με τα 10 ευρώ»

Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο...

Must Read

Αίτημα να αυξηθεί η τιμή των rapid test που θα χρειάζονται οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί και οι οποίοι θα αναγκάζονται από 13 Σεπτεμβρίου να πληρώνουν από την τσέπη τους τα υποχρεωτικά τεστ για να μπορούν να δουλέψουν, κάνει το συντονιστικό όργανο των φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

«Aνέφικτο να πραγματοποιηθεί η εξέταση με την τιμή των rapid test στα 10 ευρώ, διότι η τιμή αυτή είναι κάτω του λειτουργικού κόστους, που είναι τουλάχιστον 12 ευρώ για το μέσο διαγνωστικό εργαστήριο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση οι εκπρόσωποι των φορέων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ), Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).

Η απόφαση του Υπουργείο Υγείας για την τιμή των rapid test στα 10 ευρώ και το θέμα του claw back και τις περαιτέρω ενέργειες για τον συντονισμό των κινητοποιήσεων μέσα στον Σεπτέμβρη, απασχόλησαν τη σύσκεψη των εκπροσώπων του Συντονιστικού Οργάνου των φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Κοινή διαπίστωση των εκπροσώπων ήταν ότι, εκτός από την τιμή του αντιδραστηρίου, φαίνεται ότι δεν υπολογίστηκαν για την διενέργεια των rapid test:

  • το κόστος του αναλώσιμου υλικού για τη δειγματοληψία,
  • το κόστος της αντισηψίας μετά τη δειγματοληψία,
  • το κόστος εργασίας του εξειδικευμένου προσωπικού για τη διενέργεια των τεστ,
  • το κόστος του διοικητικού προσωπικού,
  • το κόστος διαχείρισης των αποβλήτων,
  • το κόστος αγοράς των αντιδραστηρίων και τέλος
  • το κόστος απόσβεσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

«Συνυπολογίζοντας δε τον όγκο των ιατρικών πράξεων που θα ζητούνται ανά ημέρα, που μέχρι προσφάτως στον ιδιωτικό τομέα ήταν 50.000 rapid test /ημέρα και τα οποία υπολογίζονται ότι θα ξεπεράσουν τα 250.000 τεστ ημερησίως, είναι αντιληπτό ότι ένα εργαστήριο θα πρέπει να επενδύσει σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο είναι αδύνατο να γίνει με την τιμή αυτή», προσθέτουν.

Ζητούν από την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της αυτή, διότι, όπως υποστηρίζουν, θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία κατάσταση, στην οποία θα υπάρχει αδυναμία διενέργειας των τεστ «παρά την εκπεφρασμένη θέληση όλου του ιατρικού κόσμου να συνδράμει στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This