Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για το αναμενόμενο κύμα ανατιμήσεων συνέστησε «ψυχραιμία» και εκτίμησε ότι δεν θα είναι διαρκές, αλλά παροδικό. Βέβαια αυτό δεν καθησυχάζει τον κόσμο που δεν απολαμβάνει τον βουλευτικό πενταψήφιο μισθό.
«Θα έρθουν αυξήσεις από τη στιγμή που υπάρχει παγκόσμια αύξηση όλων των τιμών, από τα ναύλα, μέχρι τις πρώτες ύλες. Είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουν όλα τα κράτη και ιδιαίτερα οι προηγμένες χώρες, και προφανώς θα επηρεάσει και την Ελλάδα. Η άποψη που επικρατεί είναι ότι δεν θα είναι διαρκές, θα έχει κάποια παροδικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την ομαλοποίηση της αγοράς, μετά τις καραντίνες. Το παρακολουθούμε» είπε στην ΕΡΤ1 και παρέπεμψε σε ανακοινώσεις που θα γίνουν στη ΔΕΘ και ειδικότερα κάποια μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες και σε κάποια πεδία στα οποία το κράτος μπορεί να δράσει.
«Η κυβέρνηση θα εξετάσει διαφόρων ειδών μέτρα, με προσοχή. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις» επισήμανε και επανέλαβε την έκκληση για ψυχραιμία, ενώ προέτρεψε να μην παρουσιάζεται μια μίζερη εικόνα της οικονομίας! Εκτός τόπου και χρόνου ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος αγνοεί τον κόπο των νοικοκυριών να επιβιώσουν.
Προανήγγειλε μάλιστα την ανακοίνωση αύριο των αποτελεσμάτων της ΕΛΣΤΑΤ για το β τρίμηνο, τα οποία εκτίμησε πως θα είναι «εξαιρετικά καλά» και ουσιαστικά… πανηγύρισε: «Ο τουρισμός έκανε εκπληκτική εμφάνιση, η πρωτογενής παραγωγή, η μεταποίηση, οι εξαγωγές στο τρίμηνο έκαναν ρεκόρ τον Αύγουστο. Η οικονομία πάει πάρα πολύ καλά και θα πάει πολύ καλύτερα». Για ποιους δεν είπε μόνο, γιατί σίγουρα όχι για τα νοικοκυριά.
«Οι εμβολιασμένοι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα»
Μιλώντας στη «Ναυτεμπορική» για τον εμβολιασμό και τη λήψη μέτρων κατά των όσων δεν έχουν εμβολιαστεί, ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε τις απειλές.
«Αν επιδεινωθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες, θα υπάρξουν ασφαλώς περιορισμοί που αφορούν τους ανεμβολίαστους. Οι εμβολιασμένοι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Έκαναν το καθήκον τους. Προστάτευσαν τον εαυτό τους και την κοινωνία. Δεν θα υπάρξει γι’ αυτούς κανένα μέτρο περιορισμού. Οι ανεμβολίαστοι έχουν επιλέξει να κινδυνεύουν αυτοί και οι διπλανοί τους, άρα ασφαλώς εκεί -ανάλογα με τις εξελίξεις της επιδημίας- μπορεί να ληφθούν μέτρα. Τώρα, το ποια μέτρα θα είναι αυτά και σε ποιους κλάδους, είναι πρόωρο να το πούμε. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί τίποτα απ’ όλα αυτά και η αντιμετώπιση της επιδημίας θα πάει καλά».
Σε ότι αφορά την υποχρεωτικότητα, ο Υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε: «Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους υγειονομικούς και τους εργαζομένους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες απέδωσε. Μέσα σε έναν μήνα είχαμε ραγδαία αύξηση των εμβολιασμών και στις δύο αυτές κατηγορίες. Μπορεί μεν να υπήρξαν φασαρίες και αντιδράσεις, αλλά τελικά οι περισσότεροι πήγαν και εμβολιάστηκαν. Αυτό φαίνεται ότι λειτουργεί. Είμαστε πάντα σε συνομιλία με τους ειδικούς και παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εάν χρειαστεί να πάμε και σε περαιτέρω υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, θα πάμε».