ΗΠΑ σε Ερντογάν: Κόψε τα παιχνίδια – Εαν θες F-35 πέταξε τους S-400

Must Read

Μπορεί ο Ερντογάν να θέλει να το παίζει σε δυο ταμπλό, αλλά κάποιοι στις ΗΠΑ δεν…τσιμπάνε. Μεταξύ αυτών ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ ο οποίος έστειλε σαφές μήνυμα στην Άγκυρα, λέγοντάς της να στείλει τους S-400 εκτός Τουρκίας και μετά… συζητάει μαζί της για τους F-35.

Σύμφωνα με το defensenews.com . το αμερικανικό  Πεντάγωνο θα μπορούσε να επανεξετάσει να επιτρέψει στην Τουρκία την επανένταξη στο πρόγραμμα των F-35 μόνον εφόσον οι S-400 απομακρύνονταν ολοκληρωτικά από το τουρκικό έδαφος.

«Πρέπει να απαλλαγούν εντελώς από το πρόγραμμα των S-400 και (το ρωσικό αμυντικό σύστημα) να φύγει από τη χώρα, πριν το επανεξετάσουμε» είπε στους δημοσιογράφους ο Έσπερ, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα η Τουρκία να βρει κάποιον τρόπο για να επιστρέψει στο πρόγραμμα των F-35.

«Ήμουν απολύτως ξεκάθαρος τόσο στα δημόσια σχόλιά μου, όσο και ιδιωτικά με τους Τούρκους συμμάχους: Είναι ή τα F-35 ή οι S-400. Δεν είναι και τα δυο. Δεν είναι «παρκάρετε το ένα στο γκαράζ και προχωρήστε με το άλλο». Είναι ή το ένα ή το άλλο. Έτσι βρισκόμαστε στο σημείο που βρισκόμαστε και είναι κρίμα», είπε ο Έσπερ.

Πρόσφατα αρκετοί αναλυτές -αλλά και τουρκικά μέσα ενημέρωσης– έχουν αναρωτηθεί κατά πόσον υπάρχει μια «τρύπα» που θα επέτρεπε στην Άγκυρα να ενταχθεί και πάλι στο πρόγραμμα των F-35. Για παράδειγμα αν η Τουρκία διατηρούσε μέρη των S-400 στις αποθήκες, όχι ενεργά, τότε -πάντα κατά τους ίδιους αναλυτές- οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να καλέσουν και πάλι την Τουρκία να μπει στο πρόγραμμα των αμερικανικών μαχητικών 5ης γενιάς.

Αλλά ο Έσπερ μάλλον απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό: «Όχι, δεν είναι κάτι τέτοιο στις σημειώσεις μου».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This