Χρυσοί Σκούφοι 2021: Καλύτερο εστιατόριο για 9η συνεχή χρονιά το κερκυραϊκό Etrusco του Μποτρίνι

Εμπνευσμένοι από την επέτειο των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης οι Χρυσοί Σκούφοι 2021

Must Read

Οι Χρυσοί Σκούφοι 2021 στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν στο GrandBall Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία», σε μια λαμπερή τελετή, που θύμιζε τις ένδοξες προ Covid-19 νύχτες, με έντονο «επαναστατικό» χρώμα, καθώς η βραδιά, εμπνεόμενη από την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ήταν αφιερωμένη στις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία της γαστρονομίας.

  • Από τον
    Δημήτρη Λυμπερόπουλο

To κερκυραϊκό Etrusco του Εκτορα Μποτρίνι αναδείχθηκε για ένατη συνεχή χρονιά το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας.

Λευτέρης Λαζάρου – Νίκος Μπίλης – Εκτορας Μποτρίνι – Γιώργος Πατούλης

Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια, το Botrini’s, η Σπονδή και το Varoulko Seaside, καθώς και το Fresco από τη Χαλκιδική. Συνολικά 23 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο, ενώ την τιμητική διάκριση TopNotch, η οποία καθιερώθηκε πέρυσι, κατέκτησαν 31 εστιατόρια. Τρεις ήταν οι νέες είσοδοι στους Χρυσούς Σκούφους (Hervé, Santoroκαι TheZiller’s), ενώ απονεμήθηκε επίσης το Βραβείο Κοινού στο εστιατόριο Apiri του Ηρακλείου Κρήτης.

Βασίλης Κικίλιας – Σπήλιος Λιβανός – Δημήτρης Ηλιόπουλος
Πάνος Παλαιολόγος – Γιώργος Χατζημάρκος – Διονύσης Κούκης

Συνολικά βραβεύτηκαν 54 εστιατόρια, σε μια χρονιά που οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες τόσο για τα εστιατόρια -καθώς η πανδημία περιόρισε σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία αρκετών από αυτά- όσο και για την ίδια τη γευσιγνωστική επιτροπή του «Αθηνοράματος».

Γιάννης Στάνκογλου – Δανάη Μιχαλάκη – Γιώργος Παπαγεωργίου – Κυριακή Μπακιρτζή – Αννη Ηλιοπούλου – Γιώργος Καραμίχος

Την τελετή απονομής των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων, η οποία έγινε σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για τους προσκεκλημένους, παρουσίασε με άκρως σοβαρό… χιούμορ ο Γιάννης Στάνκογλου, ο οποίος, με αφορμή τη φετινή εθνική μας επέτειο, έκανε μια αναδρομή στις γαστρονομικές επαναστάσεις ανά τους αιώνες, θυμίζοντάς μας πως «η ιστορία της γαστρονομίας έχει ορόσημα, έχει ήρωες, έχει πρωτοπόρους, έχει φωτιές που άναψαν κυριολεκτικά και μεταφορικά, έχει μανιφέστα, έχει ύμνους, έχει συνθήματα».

Κατερίνα Νοτοπούλου – Δημήτρης Ηλιόπουλος
Παπαθανασίου – Καλιακάτσου – Κοκοτός

Το μενού του dinner – gala της φετινής τελετής απονομής δημιούργησε ο Εκτορας Μποτρίνι, ο οποίος με τις δημιουργίες του τίμησε ενεργά την ανερχόμενη ουσιαστική πολυτέλεια όχι του απαστράπτοντος, αλλά του σπάνιου και μοναδικού.

Παρόντες στην τελετή, εκτός φυσικά από τους βραβευομένους, ήταν υπουργοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων και διακεκριμένοι επιχειρηματίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This