Αγγλία: Πιο… ευπρόσδεκτοι στο εξής οι εμβολιασμένοι επισκέπτες!

Είσοδος χωρίς διαγνωστικό έλεγχο, αρκεί να προέρχονται από χώρες... χαμηλού κινδύνου

Must Read

Την επικείμενη χαλάρωση των προϋποθέσεων για την είσοδο των εμβολιασμένων επισκεπτών στην Αγγλία ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση Τζόνσον, χαροποιώντας ιδιαίτερα τον τουριστικό τομέα και τους αερομεταφορείς, που περίμεναν αγωνιωδώς κάποιο καλό νέο.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς με ανάρτησή του στο Twitter, με αφετηρία τις 4 Οκτωβρίου, οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφθούν την Αγγλία, δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται, πλέον, σε διαγνωστικό έλεγχο, εφόσον δεν προέρχονται από χώρα υψηλού κινδύνου. Στη συνέχεια, από τα τέλη Οκτωβρίου, το μοριακό τεστ (PCR) που απαιτείται να γίνεται τη δεύτερη ημέρα μετά την άφιξη στην Αγγλία, θα αντικατασταθεί από ένα φθηνότερο τεστ αντιγόνου.

Εφόσον οι ταξιδιώτες βρεθούν θετικοί, θα μπαίνουν σε απομόνωση και θα υποβάλλονται σε μοριακό τεστ, χωρίς επιπρόσθετο κόστος, ενώ θα γίνεται και ανάλυση των αποτελεσμάτων, για να εντοπίζονται τυχόν νέες παραλλαγές του κορωνοϊού.

Εκτός «κόκκινης» λίστας Τουρκία και Πακιστάν

Ο υπουργός ανακοίνωσε, επίσης, ότι οκτώ χώρες, μεταξύ των οποίων η Τουρκία, το Πακιστάν και οι Μαλδίβες, θα βγουν από την «κόκκινη» λίστα. Οι ταξιδιώτες από τις χώρες αυτές ήταν υποχρεωμένοι να μένουν σε 10ημερη καραντίνα σε ξενοδοχείο μετά την άφιξή τους, με δικά τους έξοδα. Επιπλέον, η «πορτοκαλί» λίστα θα καταργηθεί και στο εξής θα υπάρχουν μόνο δύο κατηγορίες χωρών, «υψηλού» και «χαμηλού» κινδύνου.

Οι ανεμβολίαστοι επισκέπτες από τις χώρες χαμηλού κινδύνου θα πρέπει να κάνουν μοριακό τεστ πριν από την αναχώρησή τους και την δεύτερη και όγδοη ημέρα μετά την άφιξή τους. Υπάρχει, επίσης, η πιθανότητα να κάνουν και τρίτο τεστ, ώστε να μειωθεί ο χρόνος της υποχρεωτικής, 10ήμερης καραντίνας.

Τα νέα μέτρα θα επιτρέψουν σε περισσότερους ανθρώπους «να ταξιδέψουν, να δουν τους δικούς τους ή να κάνουν δουλειές σε όλον τον κόσμο, δίνοντας ταυτόχρονα ώθηση στην ταξιδιωτική βιομηχανία», εκτίμησε ο Γκραντ Σαπς. Τα συγκεκριμένα μέτρα ισχύουν μόνο για την Αγγλία, όμως, συνήθως οι τοπικές κυβερνήσεις της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας εφαρμόζουν στη συνέχεια τους ίδιους κανόνες.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This