Εθνική ντροπή: Οι Ευρωπαίοι απέρριψαν Ελληνίδα δικαστή επειδή την πρότεινε ο Τσιάρας!

«Μπλόκο» στην επιλογή του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και της ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου, για τη θέση δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Must Read

Οι Ευρωπαίοι δεν εμπιστεύονται την ελληνική κυβέρνηση σε θέματα Δικαιοσύνης

Δεν έχει ακόμα κοπάσει ο σάλος από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας να απορρίψει δύο Έλληνες εισαγγελείς από τη θέση των εντεταλμένων της στην Ελλάδα για θέματα ευρω-απατών, και φαίνεται πως συνεχίζεται το έλλειμμα εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση από ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Η Επιτροπή του άρθρου 255 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φέρεται να απέρριψε την ελληνική υποψηφιότητα για τη θέση δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υποψήφια, με εισήγηση μάλιστα του Γιώργου Γεραπετρίτη, ήταν η καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ευγενία Πρεβεδούρου, την οποία είχε επιλέξει το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.
Η κυρία Πρεβεδούρου επρόκειτο να διαδεχθεί τον μέχρι και σήμερα Έλληνα δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ, Δημήτριο Γρατσία.

Να σημειωθεί ότι η κυρία Πρεβεδούρου είχε πρωτοστατήσει και στο να ανακηρυχθεί η κυρία Κατερίνα Σακελλαρόπουλου επίτιμη διδάκτορας της νομικής σχολής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, δίχως να διαθέτει ίχνος μεταπτυχιακού τίτλου στα νομικά! Ένα απλό πτυχίο νομικής διαθέτει η γυναίκα και μάλιστα με «λίαν καλώς».

Όμως η Επιτροπή του άρθρου 255 που γνωμοδοτεί σχετικά με την επάρκεια των υποψηφίων για την άσκηση των καθηκόντων του δικαστή και του γενικού εισαγγελέα του Δικαστηρίου και του Γενικού Δικαστηρίου, απέρριψε την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.
Η επιτροπή εξετάζει το φάκελο υποψηφιότητας και καλεί τους υποψήφιους σε ακρόαση. Μετά εκδίδει αιτιολογημένη γνώμη η οποία διαβιβάζεται στους εκπροσώπους των κυβερνήσεων των κρατών μελών.

Ας σημειωθεί πως οι δικαστές και γενικοί εισαγγελείς του Δικαστηρίου και του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης διορίζονται με κοινή συμφωνία από τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών, μετά από διαβούλευση με την Επιτροπή που αποτελείται από επτά προσωπικότητες που επιλέγονται μεταξύ πρώην μελών του Δικαστηρίου και του Γενικού Δικαστηρίου, μελών των εθνικών ανώτατων δικαστηρίων και νομομαθών αναγνωρισμένου κύρους, ένας εκ των οποίων προτείνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δεύτερο πλήγμα στο κύρος της ελληνικής Δικαιοσύνης

Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά «μπλόκο» σε Έλληνες δικαστικούς λειτουργούς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.
Πριν δύο εβδομάδες η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία απέρριψε την ομόφωνη απόφαση του ανώτατου δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου για την επιλογή δύο εισαγγελικών λειτουργών ως εντεταλμένων του θεσμού στην Ελλάδα για τη διερεύνηση υποθέσεων ευρω-απατών.

Μάλιστα η Ρουμάνα Ευρωπαία Εισαγγελέας είχε συναντηθεί τον περασμένο Ιούλιο στην Αθήνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, αλλά δεν φαίνεται να την έπεισε για την επιλογή του ανώτατου ελληνικού δικαστηρίου.

Το χειρότερο είναι πως μετά την απόρριψη των δύο εμπειρότατων εισαγγελικών λειτουργών, δεν αντέδρασε ούτε η κυβέρνηση ούτε η ηγεσία του Αρείου Πάγου, με αποτέλεσμα να έρθει το δεύτερο «χαστούκι» από ευρωπαϊκό θεσμό που φαίνεται πως δεν εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση και την επιλογή της για τη θέση του δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Κολομβία» η Ελλάδα;

Όλα αυτά ενώ στην Ελλάδα κυκλοφορεί ελεύθερος 6,5 χρόνια μετά την κράτηση του, ο ναρκοδιακινητής Ευθύμιος Γιαννουσάκης που μετέφερε το μεγαλύτερο φορτίο της ηρωίνης στην Ευρώπη με το πλοίο «Noor 1».

Εξάλλου, εδώ και 3,5 χρόνια μετά από την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του, η δικογραφία ακόμα περιφέρεται από ανακριτή σε ανακριτή και ακόμα και σήμερα δεν έχει απαντηθεί για ποιο λόγο πολλά εκατομμύρια δολάρια κατέληξαν στο μετέπειτα καταδικασθέντα σε 18 έτη κάθειρξη για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το ναρκοπλοίο, Ευθ. Γιαννουσάκη…

Εξάλλου, μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως επί οκτώ μήνες ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας δεν υπέγραφε τη μετάθεση που είχε λάβει ο Ανακριτής που χειριζόταν τη συγκεκριμένη υπόθεση, αν και είχε εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο.

Το «χαρτί» της μετάθεσης εστάλη τελικά, όταν ο Ανακριτής έκρινε πως η υπόθεση σε βάρος του εφοπλιστή πρέπει να οδηγηθεί στο αρχείο, διαφωνώντας με τον εισαγγελέα που είχε ζητήσει να γίνει περαιτέρω ανάκριση.

Τότε, κατά διαβολική σύμπτωση, υπογράφηκε από τον κ. Τσιάρα η μετάθεση που επιθυμούσε ο Ανακριτής και είχε εγκριθεί οκτώ μήνες νωρίτερα από τον Άρειο Πάγο…
Μήπως κάποιοι Ευρωπαίοι εταίροι, μας θεωρούν… Κολομβία;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This