Απόγνωση νιώθουν όσοι ασθενείς περιμένουν αγωνιωδώς να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο «Μεταξά». Οι σοβαρές ελλείψεις των αναισθησιολόγων προκαλούν πολλά ερωτήματα για το τι τελικά έκανε τόσο καιρό ως υπουργός Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας, αφού όπως αποδείχθηκε δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ούτε την πανδημία ούτε και τα τρέχοντα προβλήματα στα νοσοκομεία.
Κατώτερος των περιστάσεων αναδεικνύεται για άλλη μία φορά ο κ. Κικίλιας, καθώς θεωρείται αδιανόητο να μην γίνονται τα αυτονόητα! Εάν ένα νοσοκομείο δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις χειρουργικές ανάγκες των ασθενών, τότε τι μπορεί να κάνει;
Απίστευτο! Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Μεταξά λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων λειτουργεί μόνο ένα χειρουργικό τραπέζι και εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα περιστατικά.
Το νοσοκομείο «Μεταξά» είχε δώδεκα αναισθησιολόγους και πλέον έχει μόνο τέσσερις, με αποτέλεσμα ν’ ακυρώνονται τα χειρουργεία και να εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα περιστατικά.
«Το πρόβλημα παρουσιάστηκε μετά το Πάσχα. Άρχισαν κάποιες μετακινήσεις αναισθησιολόγων στα νησιά για να καλύψουν τις ανάγκες εκεί, με αποτέλεσμα να παραιτηθούν οι πέντε από τους 12 αναισθησιολόγους. Έμειναν επτά, η μία αναισθησιολόγος διορίστηκε σε κάποιο νοσοκομείο, έμειναν έξι. Από τους έξι αποφασίσαμε να δουλέψουμε τα τρία χειρουργικά τραπέζια και πριν από 15 μέρες η μια αναισθησιολόγος πήρε αναρρωτική. Μετά από λίγες μέρες μας ήρθε μήνυμα πως έφυγε άλλη μία αναισθησιολόγος για την Λήμνο», είπε ο Παύλος Σαρώφ, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου «Μεταξά».
«Τις εξειδικευμένες επεμβάσεις που κάνουμε δεν θα μπορούμε να τις κάνουμε, με αποτέλεσμα όσοι έρχονται και αποζητούν θεραπεία θα πρέπει να περιμένουν. Αυτό είναι άσχημο. Επίσης, παίζεις με την ψυχολογία των αρρώστων και τη δική μας, γιατί δεν ξέρουμε τι να τους πούμε», κατέληξε ο κ. Σαρώφ.