Στην αντεπίθεση η Άγκυρα για F-35 και S-400

Η συμφωνία με τη Ρωσία αγκάθι στις – ήδη τεταμένες – σχέσεις Άγκυρας–Ουάσινγκτον

Must Read

Προς νέα κλιμάκωση οδεύουν οι σχέσεις Άγκυρας – Ουάσινγκτον, καθώς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC, η κυβέρνηση Τραμπ έχει δώσει προθεσμία δύο εβδομάδων στον Ταγίπ Ερντογάν, να ακυρώσει τη συμφωνία που έχει συνάψει με τη Ρωσία για την προμήθεια αντιαεροπορικών πυραύλων S-400.

Η αντίδραση από τη Μόσχα δεν άργησε να έρθει, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κρεμλίνου να κάνει λόγο για απαράδεκτο τελεσίγραφο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κυβέρνηση Τραμπ κάλεσε την Άγκυρα να ακυρώσει μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου την αγορά των S-400, καθώς διαφορετικά οι ΗΠΑ θα ματαιώσουν την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 και θα εξαιρέσουν την Τουρκία από το πρόγραμμα συμπαραγωγής τους.

Πιθανή η επιβολή κυρώσεων

Η απάντηση από πλευράς της Άγκυρας ήρθε δια στόματος του υπουργού Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος διαμήνυσε πως η κυβέρνησή του θεωρεί τη συμφωνία για τους ρωσικούς πυραύλους «τελειωμένη υπόθεση» και προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες αμερικανικές κυρώσεις.

«Τους λέμε ότι πρόκειται για μια τελειωμένη υπόθεση, αλλά αυτοί επιμένουν ότι καμία συμφωνία δεν είναι οριστική και αμετάκλητη… Η Τουρκία προετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων, μέσω της εφαρμογής του νόμου CAATSA, που αναφέρεται στην αντιμετώπιση αντιπάλων των Ηνωμένων Πολιτειών», προειδοποίησε ο Ακάρ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This