ΕΦΚΑ: Φιάσκο στο διαγωνισμό πιστοποίησης δικηγόρων και λογιστών!

Ο κόσμος πλέον πιστεύει πως ψάχνουν αφορμές για να μην δώσουν τις συντάξεις επειδή δεν έχουν λεφτά!

Must Read

Σε φιάσκο εξελίχθηκε ο διαγωνισμός για την πιστοποίηση από τον ΕΦΚΑ δικηγόρων και λογιστών προκειμένου να προωθηθούν οι 160.000 εκκρεμείς αιτήσεις κύριας σύνταξης.

Χθες, Δευτέρα επρόκειτο να γίνουν εξετάσεις πιστοποίησης 1.200 δικηγόρων και λογιστών , ώστε να μπορούν να βγάζουν συντάξεις δικαιούχων.

Όμως δεν κατέστη δυνατή η διεξαγωγή των εξετάσεων, γιατί η πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, μέσω της οποίας καλούνταν δικηγόροι και λογιστές να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, τέθηκε εκτός λειτουργίας στις 12 το μεσημέρι.

Για τον λόγο αυτό οι εξετάσεις αναβλήθηκαν επ’ αόριστον.

Σχολιάζοντας αυτήν την εξέλιξη η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αναφέρει σε ανακοίνωση της:

«Αναφορικά με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε σήμερα με τις εξετάσεις για πιστοποίηση δικηγόρων στον ΕΦΚΑ λόγω της αδυναμίας της πλατφόρμας του Οργανισμού να υποστηρίξει τη συγκεκριμένη λειτουργία, που είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εκατοντάδων συναδέλφων, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός, επικοινώνησε άμεσα με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ διαμαρτυρόμενος έντονα για την ταλαιπωρία υπέστησαν οι συνάδελφοι και ζήτησε την άμεση διευθέτηση του ζητήματος, με αναβολή των εξετάσεων σε χρόνο που δεν θα υπάρχουν δικαστηριακές υποχρεώσεις των εξεταζόμενων συναδέλφων.

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ μας ενημέρωσε ότι θα δοθεί αναβολή και ότι επόμενες ώρες θα αποσταλούν ενημερωτικά email στους εξεταζόμενους, με τα οποία θα ενημερώνονται για το νέο χρόνο διεξαγωγής της εξέτασης».

Τελικά ανακοινώθηκε από τον e-ΕΦΚΑ πως οι αναβληθείσες, λόγω τεχνικών προβλημάτων του ΕΔΥΤΕ, εξετάσεις του πρώτου κύκλου πιστοποίησης δικηγόρων και λογιστών-φοροτεχνικών θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021, στις 12 το μεσημέρι, μέσω της πλατφόρμας howto.gov.gr.

Η διαδικασία ταυτοποίησης θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί μέσω της πλατφόρμας e-Presence.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This