«Γαλάζιοι» αυτοπροτείνονται για μεταγραφές!

Πληθαίνουν δημοσιεύματα για εκλεγμένους της Ν.Δ. που ψάχνουν νέα πολιτική στέγη - διαψεύδουν από την Ελληνική Λύση…

Must Read

Πολλά δημοσιεύματα το τελευταίο χρονικό διάστημα θέλουν βουλευτές, ακόμα και ευρωβουλευτές που έχουν εκλεγεί με τη Νέα Δημοκρατία, να ψάχνουν άλλη πολιτική στέγη. Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Υπάρχει όμως και εξήγηση.

Στις επόμενες αλλά και τις μεθεπόμενες εκλογές, η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. θα συρρικνωθεί. Αναπόφευκτα. Τόσο λόγω της φυσιολογικής φθοράς μετά την διακυβέρνηση και τις κρίσιμες ημέρες που έρχονται για την οικονομία, την πανδημία και τα εθνικά θέματα, όσο και για την αλλαγή στον εκλογικό νόμο.

Δεν συζητάμε φυσικά για την απλή αναλογική, αλλά και για τις επαναληπτικές εκλογές που όμως θα γίνουν με κουτσουρεμένη ενισχυμένη αναλογική και 10 έδρες λιγότερες ως «μπόνους» για το πρώτο κόμμα.

Αυτόματο θα ενισχυθούν λόγω των εξελίξεων μικρότερα κόμματα που σήμερα διαθέτουν κοινοβουλευτική παρουσία, όπως η Ελληνική Λύση. Γεγονός που καταγράφεται πλέον και στις δημοσκοπήσεις. Όπως είναι απόλυτα αναμενόμενο, βουλευτές οι οποίοι δεν μπορούν να επανεκλεγούν στις εκλογικές τους περιφέρειες λόγω κυρίως των παλινωδιών της κυβέρνησης σε θέματα όπως η συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και στα θέματα της πανδημίας, να αναζητούν ήδη νέα πολιτική στέγη. Πολύ απλά, οι ψηφοφόροι που τους ψήφισαν το 2019, δεν πρόκειται να ψηφίσουν πάλι τη ΝΔ.

Πάντως από το περιβάλλον του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ξεκαθαρίζεται ότι ουδείς εν ενεργεία βουλευτής ή ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να γίνει δεκτός στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Παρά τις συνεχείς «οχλήσεις» πολιτικών προσώπων αυτού του προφίλ στα γραφεία του κόμματος. Οι ίδιες πηγές μιλούν για βουλευτές που «αυτοπροτείνονται» μέσω δημοσιευμάτων, αλλά δεν έχουν καμία τύχη…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This