Νέο εμβόλιο εφαρμόζεται ως επίθεμα στην επιδερμίδα

Must Read

Νέους τρόπους -είτε μέσω θεραπειών είτε μέσω των εμβολίωναναζητούν οι επιστήμονες προκειμένου να φρενάρουν την περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού – αν και ήδη έχουν στα χέρια τους κάποια όπλα για να πολεμήσουν τον κοινό υγειονομικό εχθρό.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, χθες έγινε γνωστό πως εταιρία στη Βρετανία βρίσκεται στην πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών ενός νέου εμβολίου για τον Covid-19, που εφαρμόζεται ως επίθεμα στην επιδερμίδα, χρησιμοποιεί Τ κύτταρα για να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό και θεωρητικά παρέχει πιο μακροπρόθεσμη προστασία από τα υφιστάμενα σκευάσματα. Μιλώντας στον «Guardian», ο επικεφαλής του εμπορικού τομέα της Emergex Ρόμπιν Κοέν είπε πως είναι η πρώτη φορά που ρυθμιστικός φορέας ανάβει το πράσινο φως για κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου, ο μοναδικός σκοπός του οποίου είναι η «πρόκληση στοχευμένης απόκρισης Τ κυττάρων», αντί για ανοσοαπόκριση.

Η ανοσοαπόκριση αντισωμάτων που προκαλείται από την επιτυχή αντιμετώπιση της λοίμωξης ή τη χορήγηση ενός από τα ευρέως χρησιμοποιούμενα εμβόλια φθίνει με την πάροδο του χρόνου, αλλά το εμβόλιο σε μορφή επιθέματος της Emergex ενδεχομένως να προσφέρει μακροχρόνια ανοσία, ακόμη και για δεκαετίες, σύμφωνα με τον Κοέν. Ο ίδιος, μάλιστα, υποστήριξε ότι το εμβόλιο αυτό ίσως να είναι και αποτελεσματικότερο.

Ερευνα που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα περιέγραψε μια «ανεπιτυχή λοίμωξη», όπως αποκαλείται, κατά την οποία τα Τ-κύτταρα καταστρέφουν τον ιό προτού έχει την ευκαιρία να εγκατασταθεί στον οργανισμό του ασθενούς. Ωστόσο, ο καθηγητής Ανοσολογίας στο Imperial College London Ντάνι Αλτμαν είπε στη βρετανική εφημερίδα ότι ένα εμβόλιο με T-κύτταρα είναι απίθανο να είναι σε θέση να παρέχει πλήρη κάλυψη κατά του Covid-19, υποστηρίζοντας ότι το σκεύασμα αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα υφιστάμενου εμβολίου, που παράγει ανοσοαπόκριση αντισωμάτων.

Το εμβόλιο της Emergex θα αρχίσει στις 3 Ιανουαρίου τις κλινικές δοκιμές. Ο Κοέν εξήγησε ότι το εμβόλιο με τη μορφή επιθέματος αναμένεται να κυκλοφορήσει το νωρίτερο το 2025, σημειώνοντας ότι αυτό είναι το φυσιολογικό χρονικό πλαίσιο για την ανάπτυξη ενός εμβολίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This