Ο Νίκος Γκάνος ήταν ένας από τους υποψηφίους που θα εκπροσωπούσαν τη χώρα μας στην Eurovision για το έτος 2022. Γνωστός τραγουδιστής όμως δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει με την πρότασή του και έτσι δεν βρέθηκε ανάμεσα στους πέντε επικρατέστερους καλλιτέχνες.
Εξαιτίας αυτού ο εν λόγω καλλιτέχνης προχώρησε σε ένα δημόσιο ξέσπασμα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο instagram όπου έγραφε χαρακτηριστικά ότι: «Αυτή είναι η τελική 5άδα λοιπόν που αποφάσισαν κεκλεισμένων των θυρών στην ΕΡΤ. Επίσης αυτή είναι η τελική 5άδα χωρίς λόγο μιας και ξέρουμε ποιος θα πάει. Επίσης πείτε μου ρε παιδιά υπάρχει λόγος για τελική 5αδα, αν δεν γίνει ελληνικός τελικός; Ή απλά θέλουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και καλά ότι όλα γίνονται, όπως πρέπει;
Αφού θα γίνει ανάθεση γιατί δεν λένε ότι θα πάμε με “αυτόν” , εντελώς τυχαία θα πω τον γιο του Μεγάλου κατά τα άλλα Γιάννη Πάριου! Κρίμα που για άλλη μια φορά δεν θα αποφασίσει ο κόσμος, κρίμα που πάλι δεν μας δίνουν την ευκαιρία έστω να ακουστούμε και οι υπόλοιποι καλλιτέχνες, κρίμα που κάποιοι έχουν ειδική μεταχείριση. Ελλάδα, μια ζωή με παρασκήνιο.»
Το γεγονός αυτό κλήθηκε να σχολιάσει στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, o οποίος έκανε λόγο για μικρότητα αναφορικά με τη συμπεριφορά του καλλιτέχνη καθώς όπως ισχυρίζεται και ο ίδιος γνώριζε τη διαδικασία επιλογής των τραγουδιών.
«θεωρώ τελείως λάθος την τοποθέτηση του Νίκου. Μου είναι πολύ συμπαθής και πολύ άξιος καλλιτέχνης. Από τη στιγμή που δέχεσαι όμως να λάβεις μέρος σε μια διαδικασία η οποία είναι συγκεκριμένη είναι λάθος και μικρότητα μετά, εάν δεν σε επιλέγουν να βγαίνεις και να λες πως η διαδικασία δεν ήταν καλή. Συμμετείχες με αυτούς τους όρους», είπε αρχικά και συνέχισε:
«Οι όροι είναι ότι θα συμμετάσχουν δέκα, πενήντα ή εκατό καλλιτέχνες και θα επιλεγεί ένα. Εάν έχεις την υποψία από την αρχή ότι δεν θα είναι κάτι αξιοκρατικό, μη λάβεις μέρος. Όλοι γνωρίζαμε τη διαδικασία, πως θα υποβάλουμε δηλαδή τα τραγούδια και θα επιλέξει μια επιτροπή. Μάλιστα, ο τρόπος που επέλεξε η επιτροπή ήταν όσο πιο αδιάβλητος γίνεται. Οι άνθρωποι έμπαιναν χωριστά σε κάποιο booth, ένας ένας, για να ακούσουν χωριστά τα τραγούδια»
https://vimeo.com/647381005