Τα διαφορετικά συναισθήματα που προκαλούν τα αρώματα στον εγκέφαλο

Τα αρώματα επιδρούν στον εγκέφαλο και ξυπνούν πάθη και συναισθήματα

Must Read

Ο δρόμος για την καρδιά του ατόμου που ποθεί κάποιος περνάει από τη… μύτη του, υποστηρίζει ειδικός από τη Βρετανία. Η Κιμ Μπρουκς, που χάρη στις εξειδικευμένες γνώσεις έστησε επιτυχημένη εταιρία πώλησης κοσμημάτων που αναδύουν μυρωδιές, παρουσίασε τον δικό της «οδηγό» με τα αρώματα που καλό θα ήταν να έχει κάποιος στο «οπλοστάσιό» του για να βελτιώσει την ερωτική του ζωή.

Οπως εξήγησε στην «Daily Mail» η ιδρύτρια της εταιρίας «Perfino» από το Μπρίστολ, τα αρώματα επιδρούν κατευθείαν στον εγκέφαλο, προκαλώντας διαφορετικά συναισθήματα το καθένα. Το άρωμα από τριαντάφυλλο, για παράδειγμα, «πυροδοτεί» ρομαντικές συμπεριφορές, ενώ το νερολί, που προέρχεται από τα λουλούδια της νεραντζιάς, μπορεί να προκαλέσει «έκρηξη» του πάθους.

Αν μια σχέση έχει «βαλτώσει», το άρωμα κίτρου μπορεί να δώσει έξτρα ενέργεια στο άλλο μισό και ισχυρό κίνητρο να προσπαθήσει να την αναζωογονήσει. Αντίθετα, το άρωμα λεβάντα καταπραΰνει τα πνεύματα διώχνοντας το στρες, ενώ, σύμφωνα με την Μπρουκς, το λιβάνι βοηθάει να διατηρηθεί μια καλή σχέση.

Οταν η επιτυχία του φλερτ ή μια σχέσης εξαρτάται από το κατά πόσο κερδίζει κάποιος την προσοχή του ανθρώπου που ποθεί, στο παιχνίδι μπαίνει ένα άρωμα γεμάτο μυστήριο από την Ασία. Πρόκειται για το όουντ (Oud), το οποίο παράγεται από τη ρητίνη του εξωτικού δέντρου Agar. Αν βέβαια κάποιος θέλει να επικεντρώσει ο ίδιος ολόκληρη την προσοχή του στο άτομο που επιθυμεί, μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του φορώντας άρωμα μέντας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This