Ποιες είναι οι τιμές στα κυλικεία των σχολείων και ποιο προϊόν απαγορεύεται

Must Read

Έφτασε η μεγάλη μέρα για την επιστροφή στα θρανία, και το υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία διευκρινίζει τα προϊόντα με ανώτατη τιμή που προβλέπεται να πωλούνται σε κυλικεία δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.

Στα κυλικεία των σχολείων απαγορεύεται αυστηρά η πώληση καφέ στους μαθητές παρά μόνο στο διδακτικό και το λοιπό προσωπικό του σχολείου.

Επίσης, στους χώρους όπου διατίθενται τα είδη αυτά πρέπει να είναι αναρτημένος υποχρεωτικά τιμοκατάλογος, ορατός από τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου, στον οποίο με κεφαλαία και ευανάγνωστα γράμματα αναγράφονται τουλάχιστον στην ελληνική γλώσσα τα εξής:

«ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ, ΤΟΣΤ ΑΠΛΟ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑ (ΣΗΣΑΜΕΝΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ), ΤΥΡΟΠΙΤΑ, ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ, ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ, ΦΥΣΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ, ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ»

Για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, επιτρέπεται η κατοχή και διάθεση εμφιαλωμένων νερών μόνο σε πλαστικά μπουκάλια και φυσικών χυμών σε πλαστική ή χάρτινη συσκευασία.

Τα πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης:

Α. Για έλλειψη τιμοκαταλόγου, χίλια ευρώ (1.000€).
Β. Για υπέρβαση τιμής, χίλια ευρώ (1.000€) ανά είδος.
Γ. Για έλλειψη είδους, χίλια ευρώ (1.000€) ανά είδος.

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνουν την τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή «1520».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This