Κυβέρνηση Vs Όμικρον με «λελογισμένο ρίσκο», βλέποντας και κάνοντας, χτύπημα ξύλου και φτύσιμο στον κόρφο

Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης σε επίδειξη «σοβαρότητας».

Must Read

Σε πρωτοποριακούς τρόπους καταπολέμησης της σαρωτικής επικράτησης της μετάλλαξης Όμικρον επιδίδεται η Κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ανακόψει την επέλαση του νέου στελέχους.

Αρχικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης με τις μαντικές του ικανότητες προέβλεψε ότι σε ένα-ενάμισι μήνα θα έχουμε τελειώσει με την πανδημία, ενώ σε ότι αφορά την καταπολέμηση της Όμικρον, τα υπερόπλα που επιστρατεύτηκαν από τον Υπουργό Ανάπτυξης ήταν δύο: χτύπησε ξύλο και έφτυσε τον κόρφο του.

https://vimeo.com/661936517

Νωρίτερα, ο Μάκης Βορίδης παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι όλα γίνονται στην τύχη και πως η στρατηγική της Κυβέρνησης είναι το βλέποντας και κάνοντας: «Πήραμε τα μέτρα, με στόχο μια κάποιου τύπου ανάσχεση της διάδοσης. Γιατί κάποιους τύπου και όχι πλήρης; Και γιατί να κάνει μόνο αυτό; Η κυβέρνηση θέλει να βεβαιωθεί ότι αυτό το οποίο φαίνεται να αποτελεί επιστημονικό δεδομένο, δηλαδή ότι δεν υπάρχει αυξημένη νοσηρότητα και επομένως η Όμικρον, ανεξαρτήτως του αριθμού των κρουσμάτων δεν πιέζει τελικά το σύστημα υγείας, γιατί τα περισσότερα από τα κρούσματα αυτά δεν οδηγούνται στα νοσοκομεία, αλλά είναι απλές νοσήσεις που περνάνε στο σπίτι, θέλει να το δει και να βεβαιωθεί».

Όσο για το «λελογισμένο ρίσκο» που επικαλέστηκε ο κ.Βορίδης, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των ειδικών ότι το ΕΣΥ δεν έχει συνέλθει ακόμα από τη Δέλτα και πως τα αυξημένα κρούσματα σίγουρα θα οδηγήσουν κάποιους στα νοσοκομεία, το εξήγησε ως εξής:

«Έχει το ρίσκο να πάμε στην άλλη άκρη και να δούμε ότι υπάρχουν πολύ αυξημένες νοσήσεις, αλλά δεν είναι μη λελογισμένο. Ρίσκο που στηρίζεται κυρίως στην εικόνα που υπάρχει σε τρίτες χώρες με πάρα πολλά κρούσματα, 200 χιλιάδες μολύνσεις ημερησίως, όπου δεν βλέπουμε ιδιαίτερη πίεσα στα συστήματα Υγείας. Άρα η κυβέρνηση παίρνει ένα λελογισμένο ρίσκο, κάνει αυτή την εκτίμηση, μέχρι να συμπληρωθεί το 15νθήμερο, και να έχουμε μια σαφέστερη εικόνα. Μέχρι στιγμής πίεση στο Σύστημα Υγείας δεν έχουμε από την Όμικρον αλλά από την Δέλτα. Άρα έχοντας αυτό το δεδομένο, τα κρούσματα δεν έχουν σημασία, από την στιγμή που δεν έχουμε αυξημένη νοσηρότητα. Εάν αυτή η νόσηση είναι ασυμπτωματική ή με πάρα πολύ ελαφριά και ήπια συμπτώματα ενός συναχιού, τότε προφανώς δεν μπορείς να οδηγείσαι σε περιορισμούς, επειδή κάποιος έχει συνάχι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This