Τα ταξίδια του Πρωθυπουργού για τα Φώτα ανακοινώθηκαν χθες, δίνοντας και στον τελευταίο Έλληνα να καταλάβει ότι οι περιορισμοί λόγω Covid αφορούν μόνον τους κοινούς θνητούς και όχι τους κατοικοεδρεύοντες στο Μέγαρο Μαξίμου.
Παρά, λοιπόν, το γεγονός ότι στο Mέγαρο Mαξίμου υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού, παρότι ο Άκης Σκέρτσος τις προηγούμενες ημέρες συμμετείχε σε συσκέψεις και γενικώς… κυκλοφορούσε εντός του στρατηγείου της κυβέρνησης λίγες μόνον ώρες πριν διαγνωστεί θετικός με rapid test, δεν φαίνεται ότι ιδρώνει κανένα αυτί.
Τα πρωτόκολλα, τα οποία εδώ και δύο χρόνια ορίζουν τις ζωές των απλών πολιτών, που αποκόπτουν για μακρά χρονικά διαστήματα οικογένειες και απειλούν μέχρι και την ψυχική υγεία του πληθυσμού, είναι για τους Μαξιμιώτες κουρελόχαρτα με μηδενική σημασία. Τα δε περί… συναγερμού στο Μέγαρο Μαξίμου και οι διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι θα κάνουν «ό,τι τους πει ο ΕΟΔΥ» είναι σαφές ότι είναι στάχτη στα μάτια.
Την ίδια στιγμή που πρωθυπουργοί και κυβερνητικά στελέχη άλλων χωρών έχουν αναγκαστεί μέχρι και να οδηγηθούν σε παραίτηση λόγω προκλητικών συμπεριφορών τους, που αποδείκνυαν ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να εφαρμόσουν οι ίδιοι όσα με ευκολία επέβαλλαν στους πολίτες τους, στη χώρα μας δεν κουνιέται φύλλο και οι περιοδείες αλλά και οι «αποδράσεις» συνεχίζονται κανονικότατα.
Δεν πρόκειται, όμως, απλά περί έλλειψης ενσυναίσθησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ή των στενών του συνεργατών, που θα μπορούσε κάποιος να αποδώσει σε στοιχεία του χαρακτήρα τους. Είναι κάτι πολύ χειρότερο, είναι η εξουσιαστική αλαζονεία, που αναδύεται εν μέσω έκτακτων συνθηκών λόγω ακριβώς του γυάλινου τοίχου ο οποίος διαχωρίζει τους παροικούντες το Μαξίμου από τους απλούς πολίτες. Ένας τοίχος ο οποίος δεν αφήνει απέξω μόνον πρωτόκολλα, περιορισμούς και όλα τα υπόλοιπα σχετιζόμενα με την πανδημία, αλλά και όλα τα προβλήματα τα οποία οι πολίτες αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.
Το δε γεγονός ότι υπάρχει αυτή η αίσθηση ασφάλειας οφείλεται στην εμπεδωμένη πίστη πως ό,τι και να γίνει έχουν τη μιντιακή δυνατότητα να το καλύψουν.