Εθνικός κίνδυνος: Οι Πακιστανοί οργανώνουν κοινές ασκήσεις με Τουρκία και Κίνα

Το τρίγωνο Άγκυρα, Ισλαμαμπάντ, Πεκίνο επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα

Must Read

Γράφει ο Ανδρέας Μουντζουρούλιας

Η Τουρκία έχει μια παραδοσιακή καλή σχέση με το Πακιστάν. Ουσιαστικά, η Τουρκία βλέπει το Πακιστάν ως έναν στρατηγικό σύμμαχο αλλά και έναν δυνητικό συνεργάτη στην παραγωγή εξελιγμένων οπλικών συστημάτων. Την ίδια στιγμή το Πακιστάν έχει επίσης μια καλή σχέση με την Κίνα

 

Ειδικά, ως προς την αμυντική συνεργασία της Τουρκίας με το Πακιστάν, έχουν υπάρξει ξανά το τελευταίο διάστημα συνομιλίες ανάμεσα σε αξιωματούχους.

Προφανώς και η Τουρκία θα ήθελε να μπορούσε και αυτή να εκμεταλλευτεί μέρος της προηγμένης τεχνολογίας που η Κίνα προσφέρει στο Πακιστάν, ιδίως από τη στιγμή που η τουρκική κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αναβάθμιση της αμυντικής της βιομηχανίας που είναι μια κρίσιμη διάσταση της προσπάθειάς της να αποκτήσει ρόλο περιφερειακής δύναμης.

Σύμφωνα με αναλυτές, το Πεκίνο μπορεί να πουλήσει τους πυραύλους DF-17 στο Πακιστάν. Επίσης Πακιστανοί αναλυτές θέλουν περισσότερες ασκήσεις με Κίνα-Τουρκία!

Ο Richard D. Fisher, ανώτερος συνεργάτης στο International Assessment and Strategy Centre, έχει καταθέσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για τις στρατιωτικές προόδους της Κίνας και έχει γράψει εκτενώς για τις ένοπλες δυνάμεις του Πεκίνου.

Ανέφερε στο Defense News, ”Είναι πολύ πιθανό, η Κίνα να πουλήσει τους DF-17 στο Παιστάν.Πακιστανοί αναλυτές έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν την ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων για την αντιμετώπιση της ανάπτυξης των Ινδικών S-400.”

Ο Mansoor Ahmed, ανώτερος συνεργάτης στο think tank Center for International Strategic Studies με έδρα το Πακιστάν, είπε στο Defense News ότι ”το Πακιστάν θα μπορούσε επίσης να απευθυνθεί για βοήθεια σε δύο συμμάχους που χρησιμοποιούν τους S-400.

Ο Αχμέντ αναφέρθηκε στην πιθανότητα στρατιωτικών ασκήσεων με την Τουρκία και την Κίνα που «μπορεί τουλάχιστον έμμεσα να βοηθήσει στον εντοπισμό των δυνατών και αδυναμιών [των S-400] για την εξερεύνηση ευκαιριών για την καταστολή και την ήττα των ινδικών συστημάτων S-400».”

Η Τουρκία ή η Κίνα επιτρέποντας στο Πακιστάν πρόσβαση στα συστήματά τους S-400 θα επιτρέψουν στο Ισλαμαμπάντ να αναπτύξει ηλεκτρονικά αντίμετρα για να παρεμποδίσει τα ραντάρ ή να δημιουργήσει συγκεκριμένα σχέδια πτήσης για τα μαχητικά αεροσκάφη της που μειώνουν την πιθανότητα εντοπισμού.”

 

Ελλάδα και Ινδία πρέπει να έρθουν πιο κοντά

Η Τουρκία έχει δημιουργήσει έναν άξονα με το Πακιστάν και προκαλεί την Ινδία στο Κασμίρ. Η Τουρκία μετατρέπεται σε μία ισλαμική χώρα, όπως και το Πακιστάν. Επίσης το Ισλαμαμπάντ, βοηθάει την Τουρκία στο θέμα των πυρηνικών, καθώς ο στόχος του Ερντογάν, είναι να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Άρα μιλάμε για δύο χώρες που έχουν κοινά συμφέροντα. Ελλάδα και Ινδία έχουν πολλά κοινά. Έχουν στενούς δεσμούς από τα αρχαία χρόνια, από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου.

Στις μέρες μας, έχουν δύο κοινούς εχθρούς, την Τουρκία και το Πακιστάν. Πρέπει να συνεργαστούμε στο τομέα των μυστικών υπηρεσιών, όπως επίσης και στον αμυντικό τομέα. Η Ινδία παράγει οπλικά συστήματα, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Πρέπει επίσης επίσης να προχωρήσουμε και σε κοινές ασκήσεις.

Η συμμαχία Τουρκίας-Πακιστάν ισχυροποιείται. Οι δύο χώρες διεξάγουν συνεχώς ασκήσεις με πολεμικά πλοία στην Α. Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This