Το κόκκινο κρασί θα μπορούσε να αποτελέσει ασπίδα, ώστε να μην κολλήσει κάποιος τον Covid-19, αλλά μη γελιέστε ότι αυτό μπορεί να το κάνουν όλα τα ποτά. Όπως προκύπτει από νέα έρευνα, οι άνθρωποι που πίνουν περισσότερα από πέντε ποτήρια κρασί την εβδομάδα είχαν 17% χαμηλότερο κίνδυνο να κολλήσουν τον ιό.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητα του κρασιού σε πολυφαινόλες, που μπορούν να αναστείλουν την επίδραση ιών, όπως η γρίπη και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Οι πότες λευκού κρασιού, που καταναλώνουν από ένα έως τέσσερα ποτήρια την εβδομάδα, είχαν 8% χαμηλότερο κίνδυνο να κολλήσουν τον ιό σε σύγκριση με εκείνους που δεν πίνουν. Αυτή η ωφέλιμη επίδραση, ωστόσο, δεν παρατηρείται σε όλα τα είδη του αλκοόλ.
Ένα άλλο πολύ δημοφιλές ποτό, η μπύρα, δείχνει να κάνει μάλλον το αντίθετο. Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι όσοι πίνουν μπίρα και μηλίτη είχαν σχεδόν 28% περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από Covid, ανεξάρτητα από την ποσότητα που κατανάλωναν. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία από τη βρετανική βάση δεδομένων UK Biobank αναλύθηκαν στο νοσοκομείο Shenzhen Kangning της Κίνας.