Κρίση στην Ουκρανία: Η διπλωματία διαψεύδει τα περί πολέμου, αλλά ο Μπάιντεν στέλνει 2.000 στρατιώτες στην Ευρώπη!

Τα αμερικανικά στρατεύματα που αναπτύσσονται δεν θα πολεμήσουν στην Ουκρανία, αλλά θα διασφαλίσουν την «άμυνα των συμμάχων των ΗΠΑ», σύμφωνε με σχετικές πληροφορίες

Must Read

Την ώρα που σε διπλωματικό επίπεδο η κρίση στην Ουκρανία εξακολουθεί να θεωρείται «υπό διαπραγμάτευση», σε στρατιωτικό επίπεδο η κατάσταση φαίνεται όλο και πιο «εύφλεκτη», με τις δύο πλευρές να ενισχύουν την παρουσία τους στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές από τον Λευκό Οίκο που επικαλείται το BBC, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να στείλει επιπλέον στρατεύματα στην Ευρώπη μέσα στην εβδομάδα, με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να θεωρούν ότι μία ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μπορεί να είναι προ των πυλών, την ώρα που το Κρεμλίνο επιμένει να θεωρεί «κόκκινη γραμμή» την ένταξη της Ουκρανίας στην Βορειοατλαντική συμμαχία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περίπου 2.000 στρατιώτες θα ταξιδέψουν από το Fort Bragg της Βόρειας Καρολίνας με προορισμό την Πολωνία και τη Γερμανία, ενώ άλλοι 1.000 που βρίσκονται ήδη στη Γερμανία θα πάνε στη Ρουμανία.

Όπως αναφέρει το βρετανικό Μέσο, τα αμερικανικά στρατεύματα που αναπτύσσονται δεν θα πολεμήσουν στην Ουκρανία, αλλά θα διασφαλίσουν την «άμυνα των συμμάχων των ΗΠΑ». Σημειώνεται πως από τους 2.000 στρατιώτες που θα αποσταλούν στην Ευρώπη, 1.700 μέλη της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας θα τοποθετηθούν στην Πολωνία και οι υπόλοιποι 300 θα πάνε στη Γερμανία.

Η ανάπτυξή τους έρχεται να προστεθεί στους 8.500 στρατιώτες που το Πεντάγωνο έθεσε σε επιφυλακή τον περασμένο μήνα για να αναπτυχθούν στην Ευρώπη, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Περίπου 100.000 Ρώσοι στρατιώτες κοντά στα σύνορα με Ουκρανία

Από την πλευρά της, η Μόσχα υπογραμμίζει ότι δεν σχεδιάζει εισβολή στην ανατολική Ουκρανία, αλλά την ίδια ώρα έχει αναπτύξει περίπου 100.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα. Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έχει συγκεντρώσει ακόμη αρκετές δυνάμεις για να οργανώσει μια εισβολή πλήρους κλίμακας και ότι η διπλωματία συμβάλλει στην αποτροπή της απειλής μιας ρωσικής επίθεσης.

Ωστόσο, η ουκρανική κυβέρνηση αποφάσισε προσφάτως να αυξήσει τους στρατιώτες της και τον μισθό τους, με τον πρόεδρο Ζελένσκι να σημειώνει, πάντως, ότι αυτό δεν συνεπάγεται «πόλεμο». Η Μόσχα κατηγορεί την ουκρανική κυβέρνηση ότι αποτυγχάνει να εφαρμόσει μια διεθνή συμφωνία για την αποκατάσταση της ειρήνης στα ανατολικά, εκεί, δηλαδή, όπου οι αντάρτες ελέγχουν μεγάλες εκτάσεις και τουλάχιστον 14.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από το 2014.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This