Πάει Ουκρανία για να το παίξει μεσολαβητής ο Ερντογάν

Απεγνωσμένος ο Τούρκος Πρόεδρος

Must Read

Στο Κίεβο θα βρεθεί σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν σε μια προσπάθεια να μεσολαβήσει μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, για την αποκλιμάκωση της μεταξύ τους κρίσης.

Ο Τούρκος Πρόεδρος θα συνομιλήσει με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ελπίζοντας να εκμεταλλευθεί μεν το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά και τις καλές σχέσεις που διατηρεί με το Κίεβο, εμπορικό εταίρο της Άγκυρας, για να μεσολαβήσει στην κρίση και να βελτιώσει το προφίλ του.

«Ως μέλος του ΝΑΤΟ δεν επιθυμούμε έναν πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας που θα προμήνυε κακά για την περιοχή», σχολίασε προ ημερών ο Ερντογάν, τασσόμενος υπέρ μιας «ειρηνικής λύσης» στην κρίση.

Ο Ερντογάν… αυτοπροσφέρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, προτείνοντας μια συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Τουρκία, «προκειμένου να ανοίξουμε τον δρόμο για την επιστροφή στην ειρήνη». Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τον ευχαρίστησε, αλλά πρόσθεσε ότι θα του απαντήσει «όταν το επιτρέψουν η πανδημία και η ατζέντα του».

Τούρκος αξιωματούχος επεσήμανε ότι ο Ερντογάν στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κίεβο θα ζητήσει και από τις δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα επιθυμεί να διατηρήσει τη συνεργασία της και με τις δύο «πολύ σημαντικές χώρες».

Ο Τούρκος Πρόεδρος θέλει απεγνωσμένα να αναδείξει τον ρόλο του ως μεσολαβητή για δύο λόγους: και για να ξεπεράσει τις εσωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνησή του, αλλά και για να αναθερμάνει τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αναλυτές, η Μόσχα δεν ενδιαφέρεται για την τουρκική μεσολάβηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This