Γκεόργκυ Μουράτοβ: Η Ρωσία δεν θέλει τόν Πόλεμο

Ο πρέσβης και πρόεδρος του συνδέσμου φιλίας με τους λαούς Ελλάδας και Κύπρου, παίρνει θέση

Must Read

«Η άνευ προηγουμένου συνεπής κλιμάκωση της αντιρωσικής πληροφοριακής επιθετικότητας από την Ουάσιγκτον σχετικά με το θέμα της «σχεδιασμένης κατάκτησης» της Ουκρανίας από τα ρωσικά στρατεύματα αποκαλύπτει την ύπουλη επιχείρηση των ΗΠΑ για την υποκίνηση της στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Ένας πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κρατών που εκπροσωπούν τον ρωσικό πολιτισμό είναι το πολυπόθητο όνειρο της Ουάσιγκτον, όπως διατυπώθηκε από τον Ζ. Μπρεζίνσκι, τον κύριο ιδεολόγο της καταπολέμησης της Ρωσίας, και τους πολιτικούς του κληρονόμους.

Έχοντας φέρει μέσω του πραξικοπήματος του 2014 στην εξουσία στο Κίεβο ένα αντιρωσικό εθνικιστικό καθεστώς, οι Αμερικανοί στρατηγοί καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να εφαρμόσουν το μακροπρόθεσμο σχέδιό τους να διχάσουν τον ρωσικό κόσμο μέσω πολέμου. Τα βασικά στοιχεία αυτού του σχεδίου είναι η ένταξη της ελεγχόμενης από τη Δύση Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, η πλήρης στρατιωτικοποίησή της ώστε η σύγκρουση να είναι όσο το δυνατόν πιο αιματηρή, η έκρηξη μιας επικοινωνιακής βόμβας που παρουσίαση της προστασίας εκ μέρους της Ρωσίας του ρωσικού πληθυσμού του Ντονμπάς από την εθνοκάθαρση ως επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας.

Ήδη προφανείς στρατηγικοί στόχοι μπορούν να εντοπιστούν πίσω από αυτά τα τακτικά βήματα: να βρεθεί μια διέξοδος από τη βαθιά υπαρξιακή πολιτική και οικονομική κρίση που τυλίγει τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ως βάσεις του δυτικού συνασπισμού, να χτυπήσει την ανάπτυξη της Ρωσίας με ένα απατηλό όνειρο τον έλεγχο της ενέργειας και άλλων φυσικών πόρων της πλουσιότερης χώρας στον κόσμο, που είναι τόσο απαραίτητοι σε μια κρίση· να αποτρέψει μια εταιρική σχέση συνασπισμού μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, αποδυναμώνοντας τη Μόσχα ως τον πιο ισχυρό εταίρο από στρατιωτικής απόψεως.

Η Δύση απλά δεν έχει αρκετό χρόνο να εφαρμόσει αυτή τη στρατηγική. Είναι ήδη στα πρόθυρα καταστροφικών εξελίξεων που προβλέπονται για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Ως εκ τούτου, τα πιο χοντροκομμένα και επικίνδυνα εργαλεία τίθενται σε λειτουργία, θέτοντας σε κίνδυνο την ειρηνική ανάπτυξη όλης της ανθρωπότητας.

Η Ρωσία έχει μέσα να απαντήσει σε αυτές τις προκλήσεις.

Δυστυχώς, ο πόλεμος γίνεται ξανά το κύριο εργαλείο άσκησης της αυτοκρατορικής πολιτικής της Δύσης. Ταυτόχρονα, οι λαοί του κόσμου κατανοούν ότι αυτό δεν είναι η επιλογή της Ρωσίας.»

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Φιλίας με τους Λαούς της Ελλάδας και της Κύπρου
Πρέσβης G. Muradov

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This