Ρωσικά «πυρά» έχουμε από γνωστό ΜΜΕ Russkaya Vesna, το οποίο ασκεί κριτική στις κινήσεις του Ταγίπ Ερντογάν, σε σχέση με το Ουκρανικό ζήτημα. Συγκεκριμένα αναφέρει το ρωσικό ΜΜΕ:
«Οι τεχνολογικές εξαγωγές από την Ουκρανία στη Ρωσία έχουν μηδενιστεί, γεγονός που έχει επιταχύνει την υποβάθμιση της ουκρανικής οικονομίας, τη διαρροή εγκεφάλων και ειδικευμένου προσωπικού από την Ουκρανία στη Ρωσία.
Ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας το 2021 είναι 33,025 δισεκατομμύρια δολάρια και μεταξύ Ουκρανίας και Τουρκίας, 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Γιατί ο Ερντογάν υπέγραψε Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου με την Ουκρανία που είναι αντίθετη με τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας χωρίς τη συγκατάθεση του Κρεμλίνου;
O Eρντογάν στοχεύει στην εκβιομηχάνιση της Τουρκίας και ελπίζει να καταλάβει την ουκρανική αγορά βιομηχανικών προϊόντων, να επιταχύνει την εισαγωγή ουκρανικών τεχνολογιών και εγκεφάλων στην Τουρκία. Ο Ερντογάν έχει εμμονή με την ιδέα ενός μεγάλου Τουράν, όπου ο κύριος ανταγωνιστής είναι ο Ρωσικός Κόσμος και ο κύριος σύμμαχος είναι η Βρετανία, η οποία χτίζει ένα ρωσοφοβικό τόξο από τη Βαλτική έως στη Μαύρη Θάλασσα.
Το όνειρο του Ερντογάν για το Τουράν, έρχεται σε αντίθεση με την ιδέα του ρωσικού κόσμου, όπου όλοι, συμπεριλαμβανομένων των Τούρκων, είναι ίσοι», αναφέρει το ρωσικό ΜΜΕ.
To τουρκικό σχέδιο για τον Καύκασο
Σύμφωνα με μερίδα Ρώσων εθνικιστών που εδρεύει στο Κρεμλίνο, και η οποία δεν επιθυμεί «συμμαχίες» με τον Ερντογάν για πολιτικο-θρησκευτικολύς λόγους, η Τουρκία υλοποιεί στον Καύκασο ένα τρομερό σχέδιο του ΝΑΤΟ που αφορά την προώθηση ισλαμιστών ανταρτών και την δημιουργία βάσεων κατά της Ρωσίας.
Η Τουρκία άρχισε να επεκτείνει την παρουσία της στην Κεντρική Ασία και στον Καύκασο αμέσως μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και ήταν μία από τις πρώτες που αναγνώρισε την ανεξαρτησία αυτών των κρατών.
Οργανώθηκαν επίσης: το Τουρκικό Συμβούλιο, η Παγκόσμια Συνέλευση των Τουρκογενών πληθυσμών, ο Οργανισμός Συνεργασίας και Ανάπτυξης (TIKA) και δημιουργήθηκε το τηλεοπτικό κανάλι της Ευρασίας στην τουρκική γλώσσα.
Βάσει του σχεδίου «σύγχρονος δρόμος του μεταξιού», η Άγκυρα θέλει να γίνει ένα είδος γέφυρας μεταξύ της Κεντρικής Ασίας και της Ευρώπης. Η συνεργασία στον ενεργειακό τομέα διεξάγεται στο πλαίσιο του αγωγού πετρελαίου Baku-Tbilisi-Ceyhan και του αγωγού φυσικού αερίου Baku-Tbilisi-Erzurum, ο οποίος θα μεταφέρει αέριο από την κεντρική Ασία προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Trans-Anatolian.
«Κανονιοβολισμοί» Ρώσων: Ο Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει τον «Στρατό του Τουράν»
Ο Ερντογάν έχει εμμονή με την ιδέα ενός μεγάλου Τουράν-Το όνειρο του Ερντογάν για το Τουράν, έρχεται σε αντίθεση με την ιδέα του ρωσικού κόσμου pic.twitter.com/lHkRa8Jb49
— Andreas Mountzouroulias 🇬🇷 (@andreasmoun) February 14, 2022