Ρόδος: Πέντε χρόνια φυλακή «έφαγε» ο νεαρός που στα 18 του είχε βιάσει τον 13χρονο αδερφό του

Σε τριετή παρακολούθηση από κοινωνική λειτουργό καταδικάστηκε ο 20χρονος φίλος του που συμμετείχε στην αδιανόητη αυτή πράξη

Must Read

Καταδικαστική υπήρξε η απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων για τον 20χρονο από τη Ρόδο, ο οποίος σε ηλικία 18 ετών βίασε τον 13χρονο -τότε- αδελφό του, με το δικαστήριο να κρίνει ένοχο τόσο τον ίδιο, όσο και τον συνομήλικο και συγκατηγορούμενο φίλο του, ο οποίος συμμετείχε στο βιασμό του αδελφού του.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 20χρονο ποινή φυλάκισης 5 ετών σε κατάστημα κράτησης και στον 20χρονο φίλο του παρακολούθηση από κοινωνική λειτουργό για τρία έτη.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών, με τους δύο 20χρονους να κάθονται στο εδώλιο του δικαστηρίου και με τον αδελφό του θύματος να κατηγορείται για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της τέλεσης γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά όχι και 14 έτη κατ’ εξακολούθηση, την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, της ενδοοικογενειακής απειλής και της γενετήσιας πράξης μεταξύ συγγενών και δη αδελφών και τον φίλο του να κατηγορείται για τα αδικήματα της συνέργειας σε βιασμό και της συνέργειας στην τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά όχι τα 14 έτη.

Προβλήματα νοητικής υστέρησης

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 20χρονος θύτης αντιμετωπίζει προβλήματα νοητικής υστέρησης, και, ως εκ τούτου, μετά την απολογία του το 2020, είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και είχε οδηγηθεί στην Ψυχιατρική Κλινική του Κορυδαλλού για χρονικό διάστημα έξι μηνών, καθώς ήταν ανήλικος. Την ίδια ώρα, ο φίλος και συγκατηγορούμενός του είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Θυμίζουμε πως η αποτρόπαια αυτή υπόθεση, η οποία συγκλόνισε την κοινότητα της Ρόδου, αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο, έγινε γνωστή τον Αύγουστο του 2020, όταν η ίδια η μητέρα των παιδιών κατήγγειλε ότι ο -τότε- 13χρονος γιος της, που επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα νοητικής υστέρησης, έπεσε θύμα βιασμού από τον μεγάλο αδερφό του και έναν συνομήλικο φίλο του. Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογη συμπεριφορά έδειξε ο -τότε- 18χρονος και προς την ανήλικη αδερφή τους!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This