Μπλίνκεν: Αυτά είναι τα τρία πιθανά σενάρια της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία

«Δεν βρίσκομαι εδώ για να ξεκινήσω έναν πόλεμο, αλλά για να αποτρέψω έναν πόλεμο», είπε από το βήμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας

Must Read

Την εκτίμηση πως μέσα στις επόμενες ημέρες η Ρωσία θα εισβάλλει την Ουκρανία εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όπου υποστήριξε πως, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία απόδειξη περί απόσυρσης ρωσικών στρατευμάτων από τα ρωσοουκρανικά σύνορα.

«Εάν επιδιώκει την ειρήνη», είπε αρχικά ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, «η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να ανακοινώσει σήμερα χωρίς αμφισβήτηση ή εκτροπή, ότι η Ρωσία δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία». «Δεν βρίσκομαι εδώ για να ξεκινήσω έναν πόλεμο, αλλά για να αποτρέψω έναν πόλεμο», συνέχισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας από το βήμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η Ρωσία ετοιμάζει επίθεση κατά της Ουκρανίας «μέσα στις επόμενες ημέρες».

Ειδικότερα, μέσω της ομιλίας που εκφώνησε εκτάκτως σήμερα, ο Άντονι Μπλίνκεν επέλεξε να «εκθέσει» ενώπιον της διεθνούς κοινότητας όλα τα πιθανά σχέδια της Ρωσίας για «προβοκάτσια», όπως τα αντιλαμβάνεται και τα αξιολογεί η αμερικανική πλευρά. Σύμφωνα με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, σε αυτό το πλαίσιο, η ρωσική πλευρά αναμένεται να προκαλέσει η ίδια και το πρόσχημα που θα της επιτρέψει να προχωρήσει σε μια τέτοια επίθεση.

Ως πρόσχημα θα μπορούσε, για παράδειγμα, να λειτουργήσει στα χέρια των Ρώσων μια ψεύτικη τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στη Ρωσία ή μια πραγματική ή ψεύτικη επίθεση ακόμη και με χημικά όπλα, την οποία η ρωσική προπαγάνδα θα πρόβαλε εν συνεχεία διεθνώς ως «ουκρανική». Προχωρώντας ακόμη παραπέρα, ο Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να βάλει στο στόχαστρο ακόμη και το ίδιο το Κίεβο, μέσω μιας «στημένης» επίθεσης με drones κατά αμάχων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η επίθεση, οι ρουκέτες και οι βόμβες των Ρώσων θα πέσουν στην Ουκρανία, οι τηλεπικοινωνίες θα μπλοκαριστούν, επιθέσεις χάκερ θα αποκλείσουν βασικά σημεία της χώρας και στη συνέχεια τα τανκς και οι στρατιώτες της Ρωσίας θα κινηθούν προς συγκεκριμένους στόχους. «Πιστεύουμε πως αυτοί οι στόχοι περιλαμβάνουν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, μια πόλη με 2.8 εκατομμύρια κατοίκους», είπε.

Μόνος υπεύθυνος τρόπος η διπλωματία

Συνεχίζοντας, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έκανε γνωστό πως έστειλε επιστολή στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, με την οποία του προτείνει να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα. Καταλήγοντας, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθάρισε πως η διπλωματία είναι ο μόνος υπεύθυνος τρόπος, με τον οποίο μπορεί να επιλυθεί η ουκρανική κρίση.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ άλλαξε το πρόγραμμά του την τελευταία στιγμή, έπειτα από σχετική εντολή του προέδρου Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να κάνει ένα «πέρασμα» από τη Νέα Υόρκη και να μιλήσει σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο ουκρανικό.

  • Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση Μπλίνκεν:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This