Ουκρανία: Μαίνονται οι βομβαρδισμοί – 2.000 παραβιάσεις της εκεχειρίας

Must Read

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Ουκρανία,  καθώς κρότοι εκρήξεων οβίδων του Πυροβολικού ακούστηκαν από νωρίς σήμερα στο Ντονέτσκ, με τις δυο πλευρές να συνεχίζουν τις αλληλοκατηγορίες.

Εχθές, οι φιλορώσοι ηγέτες των δύο περιοχών, αντίστοιχα, Λέονιντ Πάσετσνικ και Ντένις Πουσίλιν, ανακοίνωσαν «γενική κινητοποίηση», καλώντας όλους όσοι μπορούν να φέρουν όπλα να παρουσιαστούν σε στρατολογικά γραφεία.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση για να αναζητήσουν έξοδο απο την κρίση. Η Ουκρανία είναι η «ασπίδα» της Ευρώπης έναντι του ρωσικού στρατού και αξίζει ισχυρότερη διεθνή υποστήριξη, δήλωσε, αφήνοντας αιχμές κατά της Δύσης.

https://twitter.com/fitnews24/status/1495156271087030273?t=0Y9do0kybccKQqFjw3hwMQ&s=19

Το Ντονέτσκ είναι η μεγαλύτερη πόλη της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ΤΑSS, χρησιμοποιούνται βαριά πυροβόλα εναντίον της πόλης και η επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι Αρχές των φιλορώσων αυτονομιστών έκαναν λόγο για πυρά ολμοβόλων του Ουκρανικού Στρατού εναντίον αρκετών κοινοτήτων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ.

Σχεδόν 2.000 παραβιάσεις της εκεχειρίας

Από χθες καταγράφηκαν σχεδόν 2.000 παραβιάσεις της εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία από τους παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Μια ομάδα αξιωματούχων και δημοσιογράφων συμπεριλαμβανομένου του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι δέχθηκαν πυρά όλμων χθες, καθώς επισκέπτονταν το χωριό Novoluhanske στην περιοχή του Ντόνετσκ, κοντά στην περιοχή που ελέγχεται από αυτονομιστές.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως η Ρωσία ενδέχεται να εισβάλει στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή.

Η ΕΕ από τη μεριά της καταδικάζει τη χρήση βαρέος οπλισμού και τον βομβαρδισμό αδιακρίτως και καλεί τη Ρωσία να αποκλιμακώσει την ένταση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This