Τελικά τι έγινε με το βρέφος στην τραγωδία της Πάτρας; Οι ισχυρισμοί και το καταγραφικό του 166

Τι λέει η θεία του παιδιού και τι δείχνουν τα αρχεία του ΕΚΑΒ – Ο νόμος των πιθανοτήτων για τους τρεις παιδικούς θανάτους σε 33 μήνες

Must Read

Συνεχείς ανατροπές και εξελίξεις έχουμε στην υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου των τριών μικρών κοριτσιών από την Πάτρα μέσα σε μια τριετία. Την ώρα που η αγωνία κορυφώνεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, η οποία πέθανε τελευταία, φαίνεται πως και ο δεύτερος θάνατος, εκείνος της έξι μηνών Ίριδας, μπαίνει στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Σύμφωνα με τα όσα είχε συμπεράνει η ιατροδικαστική εξέταση, το βρέφος έπασχε από μια εκφυλιστική νόσο, την αγενεσία φλεβοκόμβου, η οποία οδηγεί σε ανακοπή καρδιάς.

Διαβάστε ακόμα: Πάτρα: Εκδορές στη μύτη έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση της Μαλένας – Τι άλλο είδε ο ιατροδικαστής

Τι συνέβη τη μοιραία Κυριακή;

Σύμφωνα με την αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία διανυκτέρευσε στο σπίτι της, το πρωί γύρω στις 07:30 το βρέφος ξύπνησε, αλλά η μητέρα του, του έδωσε την πιπίλα του και ξανακοιμήθηκε.

Όπως είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, πήγε η ίδια να ξυπνήσει τη μικρή Ίριδα πριν τις 11:00 και διαπίστωσε ότι δεν ανέπνεε. Τόνισε μάλιστα ότι ήταν πριν τις 11:00 (10:45 είπε για την ακρίβεια) και όχι στις 11:30 που γράφεται (είναι η ώρα θανάτου σύμφωνα με τη θεία). Βέβαια, η ώρα αυτή δεν προέκυψε από μόνη της. Σε κατάθεσή της η Ρούλα Πισπιρίγκου την είχε αναφέρει

Όπως είπε η αδελφή της, πρώτα κάλεσαν τον πατέρα του παιδιού, Μάνο Δασκαλάκη και στη συνέχεια το ΕΚΑΒ, κάνοντας ταυτόχρονα και μαλάξεις στο έξι μηνών βρέφος.

Περιέγραψε:

«Γύρω στις 7.30 περίπου, το παιδί έκλαψε, το ακούσαμε και οι δύο. Της λέω της Ρούλας πήγαινε εσύ, γιατί μέσα στον ύπνο μου , δεν ήθελα να σηκωθώ εγώ. Πήγε η Ρούλα, της έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και ξανακοιμήθηκε. Είχαμε συνεννοηθεί ότι το πρωί που ξημέρωνε, την Κυριακή δηλαδή, θα πηγαίναμε για έναν καφέ με τα παιδιά μαζί. Σηκωθήκαμε γύρω στις 10.30, ντυθήκαμε, η Ρούλα έφτιαχνε την κρέμα του παιδιού και μου λέει θα την ξυπνήσεις εσύ; Της λέω άσε πάω εγώ να ξυπνήσω το παιδί. Πήγα και ήταν σκοτάδι γιατί η Τζωρτζίνα κοιμόταν και είδε ότι δεν ήταν σκεπασμένη, γιατί δεν ήταν και ήσυχη στον ύπνο της. Λέω, ξεσκεπάστηκε, είναι πάγος το παιδί, έπιασα το χέρι του και είδα ότι ήταν παγωμένο. Στο μεταξύ δεν έβλεπα να κινείται η κοιλιά της, ότι ανασαίνει και εκεί κατάλαβα ότι κάτι είχε γίνει. Πιάνω το παιδί, βλέπω ότι δεν κουνιέται η κοιλιά της, ανάβω το φως, κοιτάω, βλέπω ότι ήταν μελανά τα χείλια της. Νομίζω ότι ήταν ότι πιο σοκαριστικό έχω ζήσει στη ζωή μου. Έπιασα το παιδί ασυναίσθητα και το έφερα από εδώ στη Ρούλα και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που κατάλαβα ότι τα χέρια μου τρέμανε. Πρώτη φορά. Αφήσαμε το παιδί κάτω, ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ, ανάνηψη και οι δύο, γιατί και εγώ έχω πάρει κάποιες γνώσεις πρώτων βοηθειών και μου λέει η Ρούλα σταμάτα και πάρε το ΕΚΑΒ, συνεχίζω εγώ. Παίρνω τον Μάνο πρώτα να του πω να έρθει γρήγορα σπίτι γιατί εκείνη την ώρα θα γύριζε, παίρνω και το ΕΚΑΒ. Ο Μάνος ήρθε τουλάχιστον 5 λεπτά νωρίτερα από το ΕΚΑΒ».

https://youtu.be/AkdTFYSZESk

Το καταγραφικό του ΕΚΑΒ

Όπως αποκάλυψε το flamis.gr το οποίο έχει στη διάθεσή του το καταγραφικό του 166 και τη συνομιλία ανάμεσα στο ασθενοφόρο και το Κέντρο, η κλήση στο ΕΚΑΒ έγινε στις 11:37 και έφτασε μέσα σε επτά λεπτά στο σπίτι της οικογένειας.

Εκεί είχε φτάσει ήδη και ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος σύμφωνα με τη θεία των παιδιών, ειδοποιήθηκε πρώτα. Στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε η μικρή Ίριδα, διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός της.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά από αυτή την αποκάλυψη είναι εύλογα:

-Αν το χρονολόγιο που ανέφερε η θεία των παιδιών ισχύει, γιατί πέρασε σχεδόν μια ώρα μέχρι να ειδοποιηθεί το 166;

-Πότε βρήκαν νεκρό το βρέφος;

Διευρύνεται η έρευνα

Μετά από παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών η έρευνα για την υπόθεση επεκτείνεται και αναμένεται να κληθούν για κατάθεση περισσότεροι από ότι αρχικά υπολογιζόταν. Και αυτό γιατί οι Αρχές δεν θα μιλήσουν τελικά μόνο με παθολογοανατόμους, αλλά με οποιονδήποτε μπορεί να γνωρίζει έστω και το παραμικρό.

Εκεί οφείλεται αυτή η καθυστέρηση που παρατηρείται στην έναρξη των καταθέσεων, καθώς φαίνεται πως θα κληθούν 30-40 άτομα τελικά από την Αστυνομία, σε συνδυασμό και με τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας που αναμένονται τα προσεχή 24ωρα.

Η οικογένεια των τριών μικρών παιδιών μιλώντας στο Star έκανε έκκληση να υπάρξει σεβασμός στη μνήμη τους, μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών. «Σιωπή και σεβασμός για τα παιδιά μας μέχρι να βγουν οι τοξικολογικές», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Ο νόμος των πιθανοτήτων

Όπως σχολιάζουν έμπειροι γιατροί στους θανάτους των τριών μικρών κοριτσιών από την Πάτρα φαίνεται να υπάρχει πλήρης εξάντληση του νόμου των πιθανοτήτων, «ώστε τα επιμέρους δυσεξήγητα επεισόδια που υπέστησαν (σ.σ. όταν έβγαιναν από την ιατρική επιτήρηση) και η μη ανεύρεση οποιασδήποτε πάθησης, να χαρακτηριστούν συμπτωματικά γεγονότα. Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο σε ένα ζευγάρι αντιστοιχούν σε μία προς… 70 φορές τον πληθυσμό της γης»!

Αυτό που τονίζεται ακόμα από την πλευρά των γιατρών, είναι πως πρέπει να υπάρξει αναλυτική έρευνα η οποία θα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα…

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This