Ουκρανία: Σε κλοιό πολιορκίας η χώρα – Λήγει η διορία για το Κίεβο, φόβοι για μαζικούς βομβαρδισμούς

Σφοδρές οι μάχες σε όλα τα μέτωπα

Must Read

Σε κλοιό πολιορκίας βρίσκεται το Χάρκοβο, πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας. Ο Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι υπόσχεται μάχη μέχρι τελικής πτώσεως.

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την λήξη της διορίας που έδωσαν οι Ρώσοι στην Ουκρανία, ως τις 14:00 (ώρα Ελλάδος), για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, στη Λευκορωσία. Τα βλέμματα όλων στρέφονται στις επόμενες κινήσεις του Πούτιν σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η διπλωματία, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για μαζικούς βομβαρδισμούς.

Την ώρα που ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αρνείται την συνάντηση στη πόλη Γκομέλ της Λευκορωσίας, θέτει τους δικούς του όρους για την έναρξη των συζητήσεων σε έδαφος μη εχθρικό προς την χώρα του.

Διαβάστε ακόμη: Τελεσίγραφο Ρωσίας: Διορία μέχρι τις 16:00 στην Ουκρανία για διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία

Ζελένσκι: «Η Ρωσία βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές»

Παράλληλα συνεχίζεται το σφυροκόπημα των ουκρανικών πόλεων από το Κρεμλίνο. Ο Ζελένσκι σε δραματικούς τόνους, νωρίτερα, κατηγόρησε τους εισβολείς ότι βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές και διαμήνυσε ότι «θα πολεμήσουμε όσο χρειαστεί για να απελευθερώσουμε τη χώρα μας».

«Οι ρωσικές δυνάμεις εκτοξεύουν ρουκέτες και πυραύλους σε ολόκληρες συνοικίες πόλεων, στις οποίες δεν υπάρχει και ουδέποτε υπήρξε στρατιωτική υποδομή. Το Βασίλκιφ, το Κίεβο, το Τσερνιγκίβ, το Σούμι, το Χάρκοβο και πολλές άλλες πόλεις στην Ουκρανία ζουν υπό συνθήκες που η τελευταία φορά που βιώσαμε στα εδάφη μας ήταν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Έντονο διάβημα στον Ρώσο πρέσβη για τον θάνατο ομογενών

Δέκα νεκροί Έλληνες ομογενείς είναι ο τραγικός απολογισμός, ως τώρα, από τον βομβαρδισμό στο χωριό Σαρτανάς. Η Ρωσία έκανε λόγο για προβοκάτσια και ισχυρίστηκε ότι η επίθεση έγινε από ουκρανικό στράτευμα εθνικιστών.

Η χώρα μας πραγματοποίησε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Ρώσο πρέσβη και κάλεσε τη Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία πραγματοποιεί επιθέσεις στην περιοχή, να σεβαστεί τα δικαιώματα των αμάχων και να μεριμνήσει για τη προστασία της ζωής τους.

Σημειώνεται πως είναι σε εξέλιξη η διαδικασία απομάκρυνσης 80 ομογενών οι οποίοι μεταφέρονται στη Μαριούπολη.

Διαβάστε ακόμη: Συλλυπητήρια Μακρόν και άλλων ευρωπαϊκών χωρών για τον θάνατο των 10 ομογενών στην Ουκρανία

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και αμυντικού υλικού

Η χώρα μας, μετά από επίσημο αίτημα της Ουκρανίας, αποφάσισε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς το Κίεβο.

Διαβάστε ακόμη: Η Ελλάδα στέλνει αμυντικό υλικό στην Ουκρανία

Η Ελλάδα στέλνει πυρομαχικά, Καλάσνικοφ αλλά και αντιαρματικά. Επίσης αναμένεται να φτάσουν στην Ουκρανία κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Εγκώμια Πούτιν για τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις

Στο μεταξύ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ευχαρίστησε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του τις ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας για τις ενέργειές τους στην Ουκρανία, απονέμοντας έπαινο σε όσους «εκπληρώνουν ηρωικά το στρατιωτικό τους καθήκον».

Διαβάστε ακόμη: Ουκρανία: Ο Πούτιν χαιρετίζει «τον ηρωισμό των ρωσικών δυνάμεων»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This