Τσίπρας: Δεν είμαστε ούτε φιλορώσοι, ούτε αντιρώσοι. Είμαστε Έλληνες και η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες

«Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού»!

Must Read

 

Με μία ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας.

«Την απόφαση για το που ανήκουμε την έχει λάβει ο ελληνικός λαός εδώ και δεκαετίες. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και αυτό είναι και οριστικό και αμετάβλητο», τόνισε απαντώντας στον πρωθυπουργό ο οποίος είχε πει ότι «και εμείς είμαστε Δύση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην δευτερολογία του επεσήμανε ότι «δεν είμαστε ούτε φιλορώσοι ούτε αντιρώσοι, ούτε αντιαμερικάνοι ούτε φιλοαμερικάνοι. Είμαστε Έλληνες, Ευρωπαίοι, με την ειρήνη με το διεθνές δίκαιο με τον ουκρανικό λαό». Μάλιστα υπενθύμισε στον Κ. Μητσοτάκη πως «το 2018 όταν κρατούσαμε, όπως και σήμερα, μια στάση αρχών και προωθούσαμε την Συνθήκη των Πρεσπών, δεν διστάσαμε όταν οι ελληνικές υπηρεσίες μας έφεραν στοιχεία, να προχωρήσουμε στην απέλαση διπλωματών και πολιτών που παρέμβαιναν στα εσωτερικά της Ελλάδας. Εσείς τότε βάζατε αστερίσκους και ζητούσατε να μην ταυτίζουμε την δράση πολιτών με τα συμφέροντα μίας χώρας. Εμείς δεν σας είπαμε φιλορώσους, σας είπαμε ανεύθυνους, όχι φιολορώσους».

Ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε και παλαιότερη αναφορά του Κ, Μητσοτάκη να συνεργαστεί με τον Κ. Βελόπουλο και σημείωσε με νόημα πως για τον Κ. Μητσοτάκη ίσως η συνεργασία Μητσοτάκη – Βελόπουλου να είναι η μόνη πιθανότητα για να παραμείνει πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This