Οι δυο λόγοι που… οδηγούν σε αύξηση του επιδόματος θέρμανσης (video)

Must Read

Αυξημένο ενδέχεται να είναι φέτος το επίδομα θέρμανσης.

Οι δυο βασικοί λόγοι είναι: α) εξαιτίας της ανόδου των τιμών του πετρελαίου, β) λόγω της ανόδου των εσόδων στο πρώτο 8μηνο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, στην κυβέρνηση εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξηθεί το επίδομα θέρμανσης, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούν με ψυχραιμία τις παγκόσμιες εξελίξεις, και ειδικά μετά την επίθεση με drones στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία.

Οριστικές αποφάσεις, πάντως, αναμένεται να ληφθούν μέσα στο Νοέμβριο, αν και το ζήτημα βρέθηκε στην ατζέντα της ΝΔ από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης της χώρας.

Εξάλλου, το έθεσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη. Ερωτηθείς σχετικά είχε δηλώσει: «Εντός του 2019 αν έχουμε υπεραπόδοση προϋπολογισμού, θα είναι άμεση προτεραιότητα το πετρέλαιο θέρμανσης. Ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο σύντομα θα έχουμε πρόσθετα νέα».

Όπως είναι φυσικό, πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Παράγοντες της αγοράς καυσίμων στην Ελλάδα εκτιμούσαν πριν την επίθεση στο Ριάντ ότι στις 15 Οκτωβρίου η πρεμιέρα του πετρελαίου θέρμανσης θα γίνει με τιμή στο 1 ευρώ ανά λίτρο.

Χθες, μετά την ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων εκτέλεσης του προϋπολογισμού, όπου καταγράφεται πρωτογενές πλεόνασμα 2,9 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εκτίμησε ότι δεν αποκλείεται να προκύψει έξτρα δημοσιονομικός χώρος εντός του 2019.

Παράλληλα με την ενδεχόμενη αύξηση, αναζητείται και τρόπος πληρωμής της πρώτης δόσης του επιδόματος στους δικαιούχους εντός του 2019 και όχι στις αρχές του 2020, ώστε να δοθεί άμεση ανάσα σε όσους το έχουν ανάγκη…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This