Ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης στα χέρια του ρωσικού στρατού

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Must Read

Υπό την κατοχή του ρωσικού στρατού βρίσκεται πλέον ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης, στη Ζαπορίζια.

Ο πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια στο Ενερχοντάρ της Ουκρανίας, είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη και μεταξύ των 10 κορυφαίων μεγαλύτερων στον κόσμο. Ενδεικτικό το ότι παράγει το 1/4 της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ουκρανία.

Με απλά λόγια, έπειτα από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, τώρα η Ρωσία ελέγχει και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην Ουκρανία, σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Οι Ρώσοι έχουν ενημερώσει σχετικά τον Διεθνή Οργανισμό Πυρηνικής Ενέργειας (IAEA), σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, Ραφαέλ Γκρόσι. Σύμφωνα με τον ίδιο το προσωπικό του σταθμού συνέχισε τις εργασίες του και τα επίπεδα ακτινοβολίας «παραμένουν κανονικά» στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Νότια Ουκρανία.

Νωρίτερα, περίπου 20 ελικόπτερα με Ρώσους αλεξιπτωτιστές είχαν πετάξει από την περιοχή Μικολάιβ προς την πόλη Βοζνεσένκ, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός. Βίντεο με Ουκρανούς πολίτες που έχουν αποκλείσει δρόμους γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. 

https://twitter.com/EnglishUkraine/status/1499028777405501447

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This