Η Ουκρανία ομόφωνα δεκτή στο Κέντρο Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ

«Η Ουκρανία θα μπορούσε να φέρει πολύτιμη γνώση από πρώτο χέρι για αρκετούς αντιπάλους στον τομέα του κυβερνοχώρου», σχολίασε ο επικεφαλής του CCDCOE

Must Read

Στο Συνεργατικό Κέντρο Αριστείας Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ (CCDCOE), θα γίνει δεκτή ως συμμετέχουσα (με ομόφωνη ψηφοφορία) η Ουκρανία, στη σκιά της σύγκρουσης με τη Ρωσία και με δεδομένη την επιθυμία του Κιέβου να ενταχθεί στη Συμμαχία.

«Η παρουσία της Ουκρανίας στο Κέντρο θα ενισχύσει την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης στον κυβερνοχώρο, μεταξύ της Ουκρανίας και των κρατών μελών της CCDCOE. Η Ουκρανία θα μπορούσε να φέρει πολύτιμη γνώση από πρώτο χέρι για αρκετούς αντιπάλους στον τομέα του κυβερνοχώρου, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για έρευνα, ασκήσεις και εκπαίδευση», τόνισε ο Συνταγματάρχης Jaak Tarien, Διευθυντής του Κέντρου Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ.

«Η ικανότητα και η γνώση προέρχονται από την εμπειρία και η Ουκρανία έχει σίγουρα πολύτιμη εμπειρία από προηγούμενες κυβερνοεπιθέσεις για να προσφέρει σημαντική αξία στο ΝΑΤΟ CCDCOE. Η Εσθονία ως χώρα υποδοχής του CCDCOE υπήρξε μακροπρόθεσμος εταίρος για την Ουκρανία στην ενίσχυση της ικανότητας κυβερνοασφάλειας και της ανθεκτικότητάς της στον κυβερνοχώρο και χαιρετίζουμε την απόφαση των μελών της CCDCOE να συμφωνήσουν με την ένταξη της Ουκρανίας», σχολίασε με τη σειρά του ο υπουργός Άμυνας της Εσθονίας Kalle Laanet.

Το CCDCOE είναι ένας διαπιστευμένος από το ΝΑΤΟ «κόμβος γνώσης» στον κυβερνοχώρο, ερευνητικό ίδρυμα και εγκατάσταση εκπαίδευσης και άσκησης. Ο διεθνής στρατιωτικός οργανισμός με έδρα το Ταλίν, εστιάζει στη διεπιστημονική εφαρμοσμένη έρευνα, καθώς και σε διαβουλεύσεις, εκπαίδευση και ασκήσεις στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

*φωτό από https://ccdcoe.org

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This