ΣΥΡΙΖΑ: Θετική εξέλιξη η «επιβεβλημένη» συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

«Ας ελπίσουμε ότι θα αποτελέσει και μια ευκαιρία για ουσιαστικό διάλογο, με σαφείς κόκκινες γραμμές», αναφέρει το το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Must Read

Ως ιδανική ευκαιρία να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος όπου θα υπάρξουν «σαφείς κόκκινες γραμμές», βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μια ενδεχόμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχετική ανακοίνωσή του, «η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, ειδικά σε μια περίοδο παγκόσμιας αποσταθεροποίησης, είναι επιβεβλημένη και ως εκ τούτου, εάν επιβεβαιωθεί, αποτελεί θετική εξέλιξη». «Ας ελπίσουμε ότι θα αποτελέσει και μια ευκαιρία για ουσιαστικό διάλογο, με σαφείς κόκκινες γραμμές, με άμεσο στόχο τη μείωση της έντασης και απώτερο σκοπό την προσφυγή στη Χάγη για υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ», συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι τουρκικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν με βεβαιότητα στη συνάντηση των δύο ανδρών την ερχόμενη Κυριακή, 13 Μαρτίου, όταν ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Πατριαρχείο στο Φανάρι, για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Σύμφωνα, πάντως, με την ΕΡΤ, εγχώριες κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι υπάρχουν σχετικές συζητήσεις, αλλά όχι κάτι ανακοινώσιμο ακόμη, με το Open να αναφέρει από την πλευρά του πως άτομα από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού θεωρούν πολύ πιθανή μια τέτοια συνάντηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This